"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'den çok sert darp açıklaması

26 Mart 2016, Cumartesi 20:46
​CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, darbedilmesine ilişkin, "Bu demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Bu organize bir suçtur. Bunun, birilerinin illerinde aktif siyaset yapan il başkanını ve başkanlıklarını yıldırarak ülkeyi başka bir yere götürme anlayışı olabileceğini iddia ediyorum" dedi.

Tozan, olay sonrası sağlık raporu almak üzere geldiği Düzce Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün öğle saatlerinde evine gittiği sırada darbedildiğini hatırlattı. 

Siyaseti topluma hizmet etmek için araç olarak gördüklerini anlatan Tozan, "Muhalefet olarak da iktidarın yanlış yaptıklarını dile getirdik, doğru çözüm önerilerini öne koyduk. Bunun dışında bir şey yapmadık. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve cezai yasalara aykırı bütün davranışları yargıya taşıdık. Bütün bunları topluma hizmet etmek için yaptık. Gelinen nokta ortada, bu demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Bu organize bir suçtur. Bunun, birilerinin illerinde aktif siyaset yapan il başkanını ve başkanlıklarını yıldırarak ülkeyi başka bir yere götürme anlayışı olabileceğini iddia ediyorum" şeklinde konuştu. 

Tozan, kendisinin darbedildiği sırada başka bir kişinin görüntü alarak sosyal medyada paylaştığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"(Bugün birinizi daha sonra hepinizi) gibi tehdit mesajı yayınlanıyor, altına da birtakım insanlar 'Eline sağlık, iyi yapmışsın' mesajları yazıyor. Bu toplumu ayrıştırmak, kin ve nefret duyguları ile infiale sebep olmak için birileri ateş yakmaktadır. Bu organize bir olaydır, suçtur. Bu organize suç çetesiyle ilgili gereken her türlü hakkımızı savunacağız. Bu işi yargıya götüreceğiz. Bunun arkasını kesinlikle bırakmayacağız. Bu olay nereye kadar uzanıyorsa oraya kadar araştıracağız. Biz ne duruşumuzdan ne ilkelerimizden ne de ülkemizden vazgeçeriz."

"Bu bir adli olay değildir, açık bir siyasi saldırıdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin Düzce İl Başkanlığına gelerek teşkilat üyelerinden bilgi aldı. 

Söke, burada yaptığı basın toplantısında, bugün sadece CHP için değil, tüm Türkiye ve Türkiye siyaseti için dönemeç olan olayla karşı karşıya olduklarını söyledi. 

"Bu bir adli olay değildir, açık bir siyasi saldırıdır" diyen Böke, şöyle devam etti:

"Türkiye’de biz toplumu, akılları ve sokakları bu şiddete asla teslim etmeyeceğiz. Bu şiddeti doğuran siyasi dil değişene kadar, bu şiddeti destekleyen siyasi yaklaşım değişene kadar da mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. Türkiye daha önce de bu tip olaylarla çok zorlu günler yaşamış bir ülkedir. Aynı sarmalı Türkiye'ye taşımak isteyenlere karşı, 'Bu sarmala dur diyecek' olan bizleriz. Bunun bir siyasi olay olduğu vurgusu üzerinden bir kez daha herkese açık yüreklilikle şunu söylemek istiyorum. CHP’nin sağduyulu tavrı kimseyi böyle saldırılar yapmak konusunda cüretkar bir tavra sevk etmesin. Biz asla örgütümüzün, Türkiye siyasetinin, toplumumuzun, akıllarımızın ve sokaklarımızın bu şiddete teslim edilmesine izin vermeyeceğiz. Her gün verdiğimiz canlara karşı dur diyen CHP, Türkiye’yi bu terör sarmalına sokmuş olan siyasi sorumluları, sorumluluğa davet etmek üzere her ilimizde il başkanlarımızın öncülüğünde AKP’yi teröre yardım ve yataklık yapmak konusunda hukuki sisteme havale etmektedir. Bu suç duyuruları Türkiye’nin bugün yaşadığı, kalbinde atan o terör damarlarının neden ortaya çıktığını açıkça ifade etmektedir. Bu suç duyurularına karşı bizi korkutmak isteyenlere seslenmek istiyorum: Biz korkmuyoruz, yılmıyoruz, hep beraber dimdik ayaktayız. Bu terörü Türkiye’nin şehirlerine taşımış olan bütün siyasi sorumluların da bu sorumluluklarının karşılıklarını ödeyene kadar siyasi mücadelenin içerisinde bunu yapmaya devam ediyor olacağız. Buradan hükümeti, yaşanmış olan bu siyasi saldırılarla ilgili açık bir açıklama yapmaya davet ediyorum."

Böke ve CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök ile CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, hastanede tedavisi devam eden Tozan'ı ziyaret etti.

AA

Etiketler: düzce, chp, darp
Okunma Sayısı: 1525
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı