"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP’den ülke genelinde çelenk bırakma eylemi

20 Ekim 2014, Pazartesi 14:04
17-25 Aralık soruşturmasından takipsizlik kararı çıkmasını protesto eden CHP yönetimi, çeşitli şehirlerde Adliye binaları önüne siyah çelenk bırakma eylemi başlattı.

İşte Türkiye'nin genelinde gerçekleştirilen siyah çelenk bırakma eylemleriyle ilgili kısa anekdotlar:

İSTANBUL

CHP Genel Başkan Yardımcıları Enis Berberoğlu ve Sezgin Tanrıkulu, CHP Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, CHP'li vekiller Mahmut Tanal ve Kadir Gökmen Öğüt ile CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'ın da aralarında bulunduğu grup, saat 11.00 sıralarında İstanbul Çağlayan adliyesi önündeki alanda toplandı. Burada bir açıklama yapan İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, 'Suçluların korunduğu, hukukçuların kovulduğu İstanbul Adliyesi önündeyiz. Bugün adaleti karartılmış, hukuku sıfırlanmış bir ülke için yas günü. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukuka indirilen darbeye karşı tüm Türkiye'deki adliye binaları önüne siyah çelenk bırakıyoruz' dedi.

İZMİR

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililer, takipsizlik kararına tepki göstererek İzmir Adliyesi önüne, üzerinde "Adaletin Kara Günü" yazılı siyah çelenk koydu.

ÇANAKKALE

CHP Çanakkale İl Teşkilatı, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının kapatılmasını protesto etmek için Çanakkale Adliyesi’ne siyah çelenk koyarak protesto etti ve bu tarihlerin, "hırsızları aklama günü" olarak ilan edilmesini istedi.

RİZE

Adliye önüne çelenk bıraktıktan sonra olaysız bir şekilde dağılan CHP’lilere adliye çevresindeki bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Şahıslar, “Rizeli Cumhurbaşkanımız var, yaptığınız ayıptır” diyerek CHP’lilere sözlü olarak sataştı. Araya giren polis CHP'lilerle vatandaşları yatıştırdı.

KÜTAHYA

CHP İl Başkanlığı, 17 ve 25 Aralık operasyonları sonrası alınan takipsizlik kararını Kütahya Adliyesi önüne bıraktığı siyah çelenk ile protesto etti.

GAZİANTEP

CHP Gaziantep İl Başkanlığı üyeleri, 17- 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına takipsizlik kararı verilmesine tepki göstermek için adliye önüne siyah çelenk bıraktı. 

KAHRAMANMARAŞ

CHP Kahramanmaraş İl Yönetimi bir grup partili ile birlikte, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından takipsizlik kararı vermesini adalet sarayına siyah çelenk bırakarak protesto etti.

EDİRNE

17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasına takipsizlik kararını verilmesi CHP tarafından protesto edildi. Saat 11.00 sıralarında adliye sarayına gelen partililer siyah çelengi bıraktıktan sonra basın açıklaması yaptı. Çok sayıda partilinin katıldığı eylemde konuşan CHP Edirne İl Başkanı Ortay Bozkurt, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarına usulsüz delil toplama ve suç unsurunun olmaması nedeniyle takipsizlik kararı verildiğini söyledi.

AYDIN

CHP Aydın İl ve ilçe teşkilatları, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının kapatılmasını, Aydın Adliyesi’ne siyah çelenk koyarak protesto etti. 17-25 Aralık arasının “Hırsızlar Haftası” ilan edilmesini, kutlamanın da AK Parti Genel Merkezi’nde yapılmasını istediler.

BALIKESİR

CHP Balıkesir İl Başkanlığı 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyalarına takipsizlik kararı verilmesini protesto etmek amacıyla adliye binası girişine, üzerinde "Adaletin kara günü" yazılı siyah çelenk koydu. 

ERZURUM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum il yönetimi, 17-25 Aralık soruşturmalarının üzerinin kapatılmasını protesto etmek amacıyla Erzurum Adliye Sarayı giriş kapısına üzerine 'Adaletin kara günü' yazılı siyah çelenk bıraktı.

DİYARBAKIR

Cumhuriyet Halk Partisi CHP) Diyarbakır İl Teşkilatı, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği takipsizlik kararını adliye binasının önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti. Siyah çelengin üzerinde 'Adaletin Kara Günü' yazılı bir pankart ve çelengin üzerinde de ayakkabı kutusu aldı.

Okunma Sayısı: 1887
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı