"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP, "güvenlik ve istihbarat zafiyetinin" araştırılmasını istedi

23 Ağustos 2016, Salı 11:25
CHP, "geçmişte yaşanan terör saldırılarının gerçekleşmesindeki güvenlik ve istihbarat zafiyetinin araştırılarak, etkili ve sürekli önlemlerin alınması" amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, güvenlik sorununun Türkiye'nin kanayan yarası olduğu belirtildi.

Yakın zamanda artan saldırılar sebebiyle terör ve güvenlik sorununun yeniden kamuoyunun gündemine geldiğine işaret edilen gerekçede, "15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından darbeye karışan kişilerin kasıtlı olarak istihbarat ve güvenlik zafiyeti yaşattıkları iddiaları gündemi meşgul etmektedir. Bu iddiaların araştırılması gerekmektedir. Son 1 yıl içinde yaşanan saldırılardaki istihbarat bilgilerinin ve değerlendirmelerinin yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Önergede, geçmişte yaşanan terör saldırılarının gerçekleşmesindeki güvenlik ve istihbarat zafiyetinin araştırılması, etkili ve sürekli önlemlerin alınması amacıyla Meclis Araştırması açılması talep edildi.

AA

Okunma Sayısı: 1303
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı