"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'li Eren Erdem hakkında fezleke hazırlandı

04 Mayıs 2016, Çarşamba 18:59
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu'nca, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM'ye gönderilmek üzere fezleke düzenlendi.

21 sayfalık fezlekede, Eren Erdem'in milletvekili olmadan önce Karşı Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni olduğu, internet medyası ile sosyal medyanın gücünü kullanarak kamuoyunda hükümet karşıtlığı algısı oluşturmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Fezlekede, Eren Erdem'in, gerek yayın yoluyla ve gerekse bizzat kaleme aldığı makale ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaştığı yazılarla, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ettiği" öne sürüldü.

Takipsizlikle sonuçlanan "25 Aralık Soruşturması" dosyalarını basına sızdırdıkları ve Karşı Gazetesi'nde yayımladıkları iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak nöbetçi mahkemeye sevk edilen Karşı Gazetesi sahibi Turan Ababey, gazetenin o dönemki Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Bozkurt, Haber Müdürü Murat Kazancı, gazetenin muhabiri Emre Erciş ve gazeteci Kutlu Esendemir adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

3 şüpheli ise savcılıktan serbest kalmıştı. CHP Milletvekili Eren Erdem de aynı soruşturmada "şüpheli" sıfatıyla yer alıyordu. Ancak milletvekili olduğu için dosyası ayrılarak Özel Soruşturma Bürosu'na gönderilmişti.

AA

Etiketler: eren erdem, chp, fezleke
Okunma Sayısı: 1519
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı