"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP’li Tüm: İktidar silâhlanmaya karşı duyarsız

28 Mart 2018, Çarşamba 23:12
Türkiye’de 25 bin ruhsatsız silah olduğu söyleniyor.

Kamuoyunda sıkça tartışılan kadın cinayetlerinin yüzde 80’i ateşli silahlarla işleniyor. Kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı.

Öldürülen kadınların büyük bir bölümü 16-17 yaş arasındaki çocuklar. Silahlanmaya karşı bir hareket başlatan CHP’nin Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Seyr-i Sabah programında iktidarın verdikleri soru ve araştırma önergelerini engellediğini, silahlanmaya ve cinayetlere karşı duyarsız kaldığını anlattı;

Bildiğiniz gibi ülkemizde silah kullanımı korkunç boyutlara ulaştı. Her gün insanlarımız sokak ortasında iş yerinde hayatını kaybediyor. Son üç yılda yüzde 61 artış görülüyor bu olaylarda. 2 bin 187 kişi öldürüldü, 3 bin 529 kişi yaralandı. Umut vakfı verilerine göre, kadın cinayetlerinin yüzde 80’i ateşli silahlarla işlendi. Bunlar med- yaya yansıyan rakamlar. Yansımayanları bilmek çok zor. Ülkemiz silâhların en kolay alınabildiği ülkelerden biri. Bugün internetten bile silah satın alabiliyorsunuz. Geçtiğimiz yıl internetten alınan bir silahla 17 yaşındaki bir çocuk öldürüldü. Tüm bu cinayetler artarken bireysel silâhlanmanın araştırılması talebimiz milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. İçişleri Bakanlığı, tüm artan cinayetlere rağmen, mermi hakkını 5 kat artırarak 1000 adede çıkardı. İktidar sadece silâhlanma konusunda değil toplumsal konularda kör ve sağırı oynuyor. Ciddi bir itirazları yok. İşin tehlikeli boyutta olmadığını söylüyor. Parmak kaldırıp reddediyorlar.” 

Etiketler: chp, silah
Okunma Sayısı: 842
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı