"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP, 'tarafsızlığını yitirdi' diye TRT Genel Müdürü için RTÜK'e başvurdu

16 Kasım 2015, Pazartesi 16:41
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Levent Gök, TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın 1 Kasım seçimi öncesinde 'tarafsızlığını yitirdiği' gerekçesiyle görevden alınması için Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'na başvurdu.

Levent Gök, TRT Genel Müdürü’nün 1-31 Ekim tarihleri arasında seçimlere 1 ay kala tarafsızlığını ihlal ettiği gerekçesiyle görevden alınması için RTÜK Başkanlığı’na dilekçe sundu. Gök, sunduğu dilekçenin ardından çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gök açıklamasında, 1-31 Ekim tarihleri arasında Adalet ve Kalkınma Partisi'ne 30 saat 49 dakika, Cumhuriyet Halk Partisi’ne 4 saat 41 dakika, Milliyetçi Hareket Partisi’ne 1 saat 7 dakika gibi bir süre tanıyan TRT’nin bu şekilde tarafsızlığını açıkça ve alenen ilan ettiğini söyledi.

“YEREL SEÇİM OLMAMASINA KARŞIN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BİLE TRT’DE KONUŞTURULDU”

Yerel seçim olmamasına karşın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dahil bu seçim döneminde TRT ekranlarından konuşturulduğunu belirten CHP'li Gök şunları kaydetti: “TRT, 1-31 Ekim 2015 tarihleri arasında seçimlerden 1 ay kadar önce 57 konuk davet etmiştir. Bunun 55 tanesi AKP'nin milletvekili ve siyasetçileridir. Yerel seçim olmamasına karşın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı dahil bu seçim bu seçim döneminde TRT ekranlarından konuşturulmuş ve muhalefete eleştirilerde bulunma hakkı tanınmıştır. Muhalefetin kesinlikle 1 tane üyesine dahi TRT ekranlarına açmamıştır. YSK’nın almış olduğu TRT’nin tarafsızlığını ihlal etmesi kararı kesin bir karar olup değiştirilmesi mümkün değildir. Türkiye Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 13 maddesinde 'Genel Müdür tarafsızlığını ihlal ettiği hallerde bu hallerin gerekçeli olarak belirtilmesi suretiyle RTÜK’ün teklifi ve Bakanlar Kurulu kararı ile görevden alınır' hükmüne amirdir. Dolayısıyla biz az önce RTÜK Başkanlığına sunmuş olduğumuz dilekçede hem dilekçemizin gerekçelerini hem de eklerini sunarak TRT Genel Müdürü’nün tarafsızlığını ihlal ettiğini RTÜK Başkanı’na sunduk. Dolayısıyla RTÜK Kanunu’nun 13. Maddesi tarafsızlığın ihlal edildiği hallerde çok katı hükümlerin uygulanmasına amirdir. Bu nedenle RTÜK üyelerinin, vermiş olduğumuz bu dilekçe üzerine TRT Genel Müdürü’nün tarafsızlığını ihlal ettiği gerekçesiyle görevden alınmasını Bakanlar Kurulu’na teklif etmesi gerekmektedir.”

“RTÜK, TARAFSIZLIĞINA YÖNELİK KARAR ALMAZSA RTÜK ÜYELERİ HAKKINDA DA HUKUKİ VE CEZAİ MÜEYYİDELER BAŞLATACAĞIZ”

Levent Gök, RTÜK üyelerinin almış olacağı kararın bir kesin karar olduğunu, Bakanlar Kurulu'nun bu kararı uygulamakla görevli olduğuna dikkat çekerek ayrıca Bakanlar Kurulu’nun TRT Genel Müdürü’nü de görevden almak zorunda olduğunun altını çizdi.

RTÜK üyeleri, TRT Genel Müdürü’nün tarafsızlığını ihlal ettiğine yönelik karar almayıp Bakanlar Kurulu’na bu kararı göndermediği takdirde Gök, bu kararı almayan RTÜK üyeleri hakkında da hukuki ve cezai müeyyideler başlatacaklarını söyledi. 

Gök, “Bugün sunmuş olduğumuz dilekçemizin ivedi bir şeklide incelenerek TRT Genel Müdürü’nün görevden alınmasının Bakanlar Kurulu’na teklif edilmesini bekliyoruz.’’ dedi.

Okunma Sayısı: 2256
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı