"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP yüzde 10 barajının kaldırılmasını teklif etti

23 Şubat 2018, Cuma 16:56
AKP ile MHP’nin yüzde 10 seçim barajını koruyan ve seçim ittifaklarına imkan tanıyan yasa teklifinin ardından CHP’den seçim barajının tamamen kaldırılmasına ilişkin yasa teklifi geldi.

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç imzası ile TBMM Başkanlığı’na sunulan yasa teklifine göre; 2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu’nda yer alan yüzde 10’luk seçim barajı kaldırılıyor. 2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu’nda da yüzde 10’luk seçim barajının kaldırılması düzenlemesi doğrultusunda değişiklik yapılıyor. Seçim barajının neden kaldırılması gerektiği de yasa teklifinin genel gerekçesinde anlatıldı. Gerekçede, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu siyasi krizin temelinde, milletin egemenliğinin temsil edildiği TBMM’nin gücünü azaltarak, yürütmenin gücünü arttıran ve Cumhurbaşkanına çok geniş yetkiler tanıyan 12 Eylül Anayasası’nın yattığı kaydedildi. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bugünkü siyasi krizin, parlamenter demokrasiyi güçlendirerek, güçler ayrılığı ilkesini ve hukukun üstünlüğünü egemen kılarak, Cumhurbaşkanlığını parlamenter demokratik sisteminin tanımladığı sınırların içerisine alacak reformlar yaparak aşılabileceği kaydedildi.

DHA

Etiketler: seçim barajı
Okunma Sayısı: 1013
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı