"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiçek ithalatı da ‘sır’ oldu

02 Kasım 2018, Cuma 20:49
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yurtdışından ithal edilen çiçek, fidan ve çiçek tohumlarıyla ilgili istatistiki bilgilerin kamuoyuyla açıklanması için, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a yazılı soru önergesi verdi.

Bakan Pekcan, ithalat yapan firma bilgilerinin ticari sır kapsamında olduğu gerekçesiyle önergeyi cevapsız bıraktı. Gürer, yazılı soru önergesinde şunları sormuştu:

“Ülkemize 2017 ve 2018 Temmuz ayı itibariyle ithal çiçek tohumu girişi yapılmış mıdır? Kamu kurum kuruluşları ve belediyeler ithal çiçek ve fidan getirmiş midir? Getirdilerse bahsi geçen zaman aralığında getirilen ithal çiçek ve fidanın ayrı ayrı tutarı ne kadardır? Hangi özel şirketler ne kadar çiçek, çiçek tohumu ve fidan ithal etmiştir, ithal edilen bu ürünlerin tutarı nedir?” Önergeyi cevaplandıran Bakan Ruhsar Pekcan, Gümrük Kanununun 12’nci ve Gümrük Yönetmeliğinin 30’uncu maddeleri gereğince “ticarî sır niteliğinde firma bilgilerinin” açıklanamayacağını bildirdi. 

Ankara – Fatih Karagöz

Etiketler: ömer fethi gürer
Okunma Sayısı: 2061
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı