"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çipras'tan Türklere hakaret eden Yunan milletvekiline sert sözler

12 Mart 2016, Cumartesi 18:06
Çipras, Türklere hakaret ettiği için AP'den kovulan Altın Şafak Partisi'nden Eleftherios Sinadinos'un hakkında konuştu. Çipras: "Sanırım bu konuda yorum yapmama bile gerek yok. Bu sözleri kınıyorum" dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Paris'te düzenlenen toplantıda AP'den kovulan Altın Şafak Partisi'nden Eleftherios Sinadinos'un sözlerine dair, "Sanırım bu konuda yorum yapmama bile gerek yok. Bu sözleri kınıyorum. Ama şunun bilinmesini de isterim, Yunanistan'da böyle düşünen insanlar çok değil ve belirleyici bir çoğunluğa sahip değiller" dedi.

"BU KONUDA YORUM YAPMAMA BİLE GEREK"

Çipras, Altın Şafak Partisi'nden Eleftherios Sinadinos Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'ndan kovulmasına neden olan Türklere yönelik ırkçı sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Sanırım bu konuda yorum yapmama bile gerek yok. Bu sözleri kınıyorum. Ama şunun bilinmesini de isterim, Yunanistan'da böyle düşünen insanlar çok değil ve belirleyici bir çoğunluğa sahip değiller. Yunanistan'da çoğunluk farklı kültürlere ve milliyetlere kapılarının açılmasını istiyor. Ülkesine gelen Suriyeli sığınmacılar için de elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu vesileyle şunu eklemek istiyorum. Sığınmacı krizi, Avrupa'da sağ ve sol arasındaki ayrımı ciddi bir şekilde ortaya koydu. Sağ ve sol arasında pek çok politika konusunda şimdi ciddi bir ayrım var. Avrupalı sosyal demokratlar da kamplarını seçmeliler. Bütün bu sorunlara daha dayanışmacı ve daha insani bir çözüm bulmak için ortak cephe kurmalıyız" dedi.

 

AA

Etiketler: cipras, kınama, ap
Okunma Sayısı: 1553
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı