"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Cumhur İttifakı'nda çatlak büyüyor

13 Haziran 2018, Çarşamba 09:27
Cumhur İttifakı'nın iki ortağı AKP ve MHP içinde tartışmalar yaşandığı iddia edildi. Kulislere göre tartışmalar daha çok iki partinin birbirinin tabanından oy almaya yönelik girişimlerinden kaynaklanıyor. Bir iddiaya göre de AKP içinde Devlet Bahçeli'ye olan güvensizlik devam ediyor.

​Seçimlere kısa bir zaman kala AKP ve MHP içinde yaşandığı ifade edilen bazı tartışmalar kulislere yansıyor, bazıları da isimler tarafından dile getiriliyor. Cumhur İttifakı içerisindeki en son tartışma Devlet Bahçeli ve Tuğrul Türkeş arasında yaşandı. 

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan ve Selda Güneysu'nun haberine göre bu tartışmalar kulislerde de sık sık dile getiriliyor. Haberde kulislere dayandırılan tartışmalar özetle şöyle:

"AKP’nin seçmen bazında güçlü olduğu bazı illerde adayların MHP’lilere yönelik sahada kullandığı sözler de iki parti arasında çoğu kez gerilime neden oluyor. MHP’li adayların sahada, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin hemen hemen her konuşmasında dile getirdiği 'Adayımız Tayyip Erdoğan' söylemini kullanmasına AKP'li adayların 'AK Parti üzerinden oy devşirmek istiyorlar'diyerek tepki gösterdiği belirtiliyor. 

 

'TÜRKEŞ ZARAR VERİYOR'

Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş’in ittifaka yönelik, 'Cumhur İttifakı 24 Haziran seçimlerinden sonra sona erecek. Bahçeli, ‘Ben Cumhurbaşkanı yardımcısı olmam, hükümete bakan vermem, ben bunları ayıp addederim’ diyerek, 24 Haziran sonrası AKP’nin iktidara yalnız devam edeceğinin işaretini veriyor' açıklamasının AKP içinde tartışılmasının, MHP kanadını rahatsız ettiğine de işaret ediliyor. Türkeş’in sözlerinin ardından AKP'den başta milletvekili adayları olmak üzere yöneticilerin de basında benzer beyanda bulunmalarının 'AKP ile MHP arasındaki ittifaka zarar verdiği' değerlendiriliyor. 

 

'BAHÇELİ YENİ BİR ÇIKIŞ YAPABİLİR'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali yıldırım ve parti yöneticilerinin MHP ile ittifakın sağlam olduğu, seçimden sonra da süreceği yönündeki açıklamalarına karşın AKP içinde bir kesim, Bahçeli’ye güvenmiyor. Bahçeli’nin 16 Nisan referandumundan 3 gün önce eyalet sistemi tartışmaları nedeniyle 'Üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir, bunları düşünmek lazım' sözlerini anımsatan bazı AKP'liler, seçime kısa bir süre kala böyle bir olayın daha yaşanabileceği kaygısını taşıyor."

 

Okunma Sayısı: 5875
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı