"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a görev onayı verenlerin sayısı düştü'

05 Eylül 2018, Çarşamba 12:51
MetroPOLL Araştırma'nın anketine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a görev onayı verenlerin oranı düştü.

MetroPOLL Araştırma'nın Twitter hesabından yayınladığı 'Türkiye'nin Nabzı Ağustos 2018' başlıklı araştırmasına göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a görev onayı verenlerin oranı yüzde 44.5'e geriledi.

Araştırmaya göre AKP'lilerin yüzde 92.6'sı Erdoğan'a onay verirken, en büyük ikinci seçmen grubu yüzde 68.6'yla MHP'liler oldu. Erdoğan'a görev onayında en düşük destek ise HDP ve CHP seçmeninden geldi.

İYİ Parti'de ise Erdoğan'a destek yüzde 4.6 olarak anket sonuçlarına yansıdı. Tüm seçmenler baz alındığında, Erdoğan'a onay vermeyenlerin oranı yüzde 46.7 olarak kayda geçerken, yüzde 8.8 kararsızdı ya da cevap vermedi.

Öte yandan bir önceki ay Erdoğan'a görev onayı verenlerin oranının yüzde 53.5 olması dikkat çekti. Cumhurbaşkanına görev onayı vermeyenlerin oranının da yüzde 38.2'den yaklaşık 8 puan arttığı belirtildi.

Etiketler: AKP, Erdoğan, seçim, görev, parti
Okunma Sayısı: 2968
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı