"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu: Bir kriz çağındayız

04 Eylül 2015, Cuma 11:36
Ankara'da düzenlenen B20 Zirvesi'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu,"Bir kriz çağındayız. Soğuk Savaş sonrası 3 temel zorluk yaşandı" dedi.

Başbakan Davutoğlu, kasım ayında Antalya’da yapılacak G20 Zirvesi öncesi Ankara’da yapılan B20 Zirvesi’nde konuşuyor. “Bir kriz çağındayız diyen” Başbakan Davutoğlu, Soğuk Savaş sonrası 3 temel zorluk yaşandığı belirtti. Öncelikle politik bir depremin yaşandığını belirten Davutoğlu, ikinci büyük depremin ise 11 Eylül olayları olduğunu aktardı.

İŞSİZLİK ÖNEMLİ BİR ZORLUK

11 Eylül sonrası ekonomik deprem yaşandığına işaret eden Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin etrafında 6 ülkede merkezi hükümette ciddi sorunlar yaşadığına işaret etti. “Tüm toplum kesimlerine seslenmek istiyorum” diyen Davutoğlu, “siyasi istikrarsızlık, ideolojik çatışmalar, ekonomik krizler yaşanırsa kötü senaryolar yaşayabiliriz. Tüm dünya liderleri için artık bir araya gelme vaktidir. Gençler arasındaki işsizlik çok önemli bir zorluk” dedi.

PAZARLAR OYNAK

“Ekonomik krize ortak bir şekilde yanıt vermeliyiz” diyen Başbakan Davutoğlu “G20 bütün bu sorunların ele alındığı bir platform olabilir. Global küresel pazarlar oldukça oynak. Bu iş dünyası ve dünya liderlerinin önündeki en büyük sorun. Çünkü ekonominin öngörülebilirliğini görmek isteriz. Gelişmekte olan ekonomilerin dinamizmi olmazsa büyümeyi de arttıramayız” şeklinde konuştu.

Etiketler: ahmet davutoğlu, b20
Okunma Sayısı: 1248
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı