"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu'dan erken seçim açıklaması

07 Temmuz 2015, Salı 20:09
Başbakan Davutoğlu, Van'da iftar programından önce açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, "Erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa milletin önüne gitmekte bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;

Kamu düzeni ve milli birlik ve kardeşlik projemiz hiç bir taviz vermeden sürdürelecektir. Seçim sonucu nasıl şekillenmiş olursa olsun, şundan bütün Vanlıların, bütün milltemizin kesin bir şekilde mutmain ve emin olmasını istiyoruz. Kamu düzeni söz konusu olduğunda hiç bir adımı atmaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz inşallah..

Siirt'te şehit olan polis kardeşimize rahmet diliyorum, bu cinayetin hesabını soracağız.

Hiçbir şekilde vatandaşlarımızın huzurunun bozulmasına izin vermeyeceğiz.

Artık çatışmasızlıktan bahsetmek yeterli değildir. Gerçekten demokrasiye inananlar, gerçekten özgürlükten, barıştan, insan haklarından bahsedenler, artık silahsızlanmadan bahsetmek durumundadırlar. Bundan sonra çözüm süreci söz konusu olacaksa, milli birlik ve kardeşlik süreci söz konusu olacaksa, bilinsin ki 2013 Mayıs'ında verilen sözler yerine getirilmek durumundadır. Türkiye'nin her yerinde gayrimeşru şekilde taşınan her silah, Türkiye'nin barışına kardeşliğine yönelen bir saldırı aletidir.

Çatışmasızlık adı altında birileri şehirleri kuşatmaya kalkarsa, hiçbir baskıya, şiddete izin verilmeyecektir.

Kim silahı eline alırsa kamu düzeni adına her türlü adım atılacak.

Herkes teröre karşı net bir tavır sergilenmeli.

7 Haziran'dan sonra, her zaman vurguladığımız gibi Türkiye'nin bir saniye dahi hükümetsiz kalmaması, Türkiye'nin her köşesinde istikrarın, barışın, huzurun devamı için her türlü görüşmeye açığız. Herkesle gönül açıklığı, zihin açıklığı içinde müzakerelere başlayacağız. Hiçbir şekilde gecikme, erteleme söz konusu olmayacak. İnşallah önümüzdeki günlerde bu görüşmeler başladığında eğer muhalefet partileri açık yüreklilikle birlikte bir hükümet kurma çabası içine girerlerse ilk fırsatta hükümeti kuracağız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Danışma Kurulu toplandı. Önümüzdeki birkaç gün içinde Başkanlık Divanı oluşacak ve Başkanlık Divanı oluşmasından sonra da Sayın Cumhurbaşkanı'mızın görevlendirmesiyle diğer siyasi parti liderleriyle görüşmeye başlayacağız.

Erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa milletin önüne gitmekte bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz.

AA

Okunma Sayısı: 1254
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • vefa umurca

    8.7.2015 13:37:02

    gelin gelin milletin önüne bakalım medya sizi nasıl destekliyecek onlara daha doğmamışların parasınımı? vereceksiniz?????????? MHP desteklerse %10 barajı kaldırılır veeeeeee sizin için çözülme başlar. bunu MHP yi payanda yaparak engelliye bilirsiniz. meclis başkanlığındaki duruşu bence yalnıştı ama % 10 da aynı şeyi yaparsa MHP baraj altına kalır. bbp ve saadet barajı geçer. oda mutlaka akpyi düşürür. buyrun size çoklu denklem. hatta demokrat parti gibi küçük partiler MHP bbp saadet üçlemesini destekleyeceğini açıklarsa tümden bittiniz. kimse size mahkum değil...........

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı