"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu’na plakasız araçlar soruldu

03 Ekim 2015, Cumartesi 11:00
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, 7 Haziran'da yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde birçok okulda görülen 'plakasız araçları' TBMM'ye taşıdı.

Yarkadaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 1 Kasım'da yapılacak seçimler için alınan önlemleri sordu.

Yarkadaş, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye sunduğu önergesinde 07 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde, İstanbul ili, Üsküdar ilçesinde ve İstanbul’un genelinde birçok okulda plakasız araçlar görüldüğünü, aynı anda bu kadar aracın tesadüf eseri plakasız olmasının mümkün olması hayatın olağan akışına mantığa aykırı düşeceğinden; bu araçların örgütlü bir şekilde ve bir amaca hizmet ettiğinin kamuoyunda yaygın bir kanaat oluşturduğunu hatırlattı. Yarkadaş, şöyle dedi: “Seçim günü okul önünde bulunan ‘WVWZZZ9NZ7Y027229’ şasi numaralı aracın Wolksvagen marka 16 NU 2255 plakalı araç olduğu ve Mehmet Ali B. isimli şahıs üzerine kayıtlı olduğu, ön plakası görünmeyecek şekilde ve arka plakası sökülen bir aracın ise Ford marka 06 F 2807 plakalı olduğu ve Yalçın Ü. üzerine kayıtlı olduğu, İstanbul Barosu’na kayıtlı Onur C. isimli avukat tarafından tespit edilmiştir. 

PLAKASIZ ARAÇ, POLİS MEMURUNA AİT ÇIKTI

Onur C. isimli avukat tarafından 23 Temmuz 2015 tarihinde 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu’na dayanarak sunulan bilgi edinme dilekçelerine İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar Emniyet Müdürlüğü 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu’nun 21. maddesine dayanarak bilgi vermemiştir. Avukatın Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı ‘19482364-56742.(31156)6314’ sayılı dilekçeye ise bilgi verilmiş ve okul önünde plakasız halde bulunan araç sahibinin, yani Yalçın Ü. isimli kişinin 'İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kadrosunda polis memuru olarak görev yaptığını' belirtmiştir.” 

Yarkadaş, ardından da şu soruları yöneltti: “Bu çerçevede Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve/veya Üsküdar Emniyet Müdürlüğü’nün seçim gününe ilişkin böyle bir eylemi (Emniyete ait plakasız araçları okullara gönderme, okullarda plakasız araç tutma) olmuş mudur?

Plakasız araçlarla Üsküdar’da ve/veya herhangi bir yerde 'oy çuvallarını taşıma' işlemi yapılmış mıdır?

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kadrosunda Polis Memuru (Yalçın Ü.) olarak çalışan kişinin üzerine kayıtlı aracın 'plakasız bir şekilde' oy kullanılan okullardan birinin önünde bulunması tesadüf müdür?

16 NU 2255 plakalı olduğu tespit edilen ve seçim günü plakasız halde tespit edilen aracın sahibi olan Mehmet Ali B., Emniyet Genel Müdürlüğü'ne mensup bir personel midir? Personel Bilgi Sistemi’nde herhangi bir kaydı var mıdır?

Seçim günü plakasız olduğu tespit edilen ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kadrosunda polis memuru olarak çalışan Yalçın Ü. hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır? Yalçın Ü.’ün YSK adres bilgilerine göre ikamet ettiği yer neresidir? Yalçın Ü. oyunu hangi okul ve hangi sandıkta kullanmıştır?

16 NU 2255 plakalı olduğu tespit edilen ve seçim günü plakasız halde tespit edilen aracın sahibi olan Mehmet Ali B.’nin YSK adres bilgilerine göre ikamet ettiği yer neresidir? Mehmet Ali B. oyunu hangi okul ve hangi sandıkta kullanmıştır?

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu’na dayanarak sunulan bilgi edinme dilekçesine cevap vermesine rağmen; İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Üsküdar Emniyet Müdürlüğü neden cevap vermemiştir? Cevap vermeyen sorumlular hakkında bir soruşturma açılması düşünülmekte midir? Seçim ve sandık güvenliğine yönelik İçişleri ve Adalet Bakanlığı ne gibi önlemler almaktadır?

1 Kasım seçimlerinde benzer görüntülerin yaşanmaması için alınan önlemler nelerdir?

1 Kasım’da yaşanacak 'olası' plakasız araç vakalarına karşın alınan bir önlem var mıdır? Varsa ne gibi önlemler alınmaktadır?"

Okunma Sayısı: 1861
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı