"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu’ndan esirgenen yetki Erdoğan’a veriliyor

07 Mayıs 2017, Pazar 15:45
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlığına hazırlanan AKP’de gözler, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun son döneminde genel başkanın yetki alanından çıkarılarak Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na (MKYK) iade edilen il ve ilçe teşkilatlarına atama yetkisine çevrildi.

AKP kulislerinde, çok hızlı teşkilat operasyonlarına olanak sağlayan bu yetkinin, 21 Mayıs’taki olağanüstü kongrenin ardından Erdoğan’a verileceği konuşuluyor. Hürriyet’te yer alan habere göre, kongrenin ardından yenilenecek MKYK’nın kararıyla yapılması bekleniyor. 2002’de Erdoğan’ın genel başkanlığı döneminde devredilip yıllarca kullanılan bu yetki, geçen yılki genel başkan değişimi öncesinde MKYK’ya iade edildi. MKYK’nın bu konudaki kararına ilk imzayı da Ahmet Davutoğlu attı. Bu yetki, genel başkanlığı döneminde Başbakan Binali Yıldırım’a da verilmedi. 

Etiketler: erdoğan, davutoğlu
Okunma Sayısı: 2479
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yusuf ATMACA

    7.5.2017 21:11:01

    Yetki sahibinin profili yüksek olmalı. Abidik gubidik olmamalı.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı