"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu'ndan Juncker'e 'vize' telefonu

03 Mayıs 2016, Salı 20:37
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker 18 Mart'ta gerçekleştirilen Türkiye-AB Zirvesi’nde göç konusunda varılan mutabakatın uygulanması ile ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Başbakanlık kaynaklarına göre, 72 kriterden 69’unun gerçekleştirildiği bildirildi.​

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu ve Juncker, telefon görüşmesinde, 18 Mart'ta gerçekleştirilen Türkiye-AB Zirvesi’nde göç konusunda varılan mutabakatın uygulanmasına dair görüş alışverişinde bulundu.

Mutabakatın uygulanmaya başlanmasından bu yana, Ege Denizi'nde yasa dışı göç rakamlarında kaydedilen ciddi düşüşten duyulan memnuniyetin vurgulandığı görüşmede, AB tarafından Türk vatandaşlarına Schengen bölgesine gerçekleştirecekleri seyahatlerde vize serbestisi sağlanmasına yönelik süreçte gelinen aşama da ele alındı.

Davutoğlu ve Juncker'ın, 18 Mart'taki mutabakatın tüm unsurlarıyla uygulanması için her düzeyde yakın diyaloğu sürdürme konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

Başbakan Davutoğlu, AB Komisyonu Başkanı Juncker ile telefonda görüştü. Görüşmede, 18 Mart'ta gerçekleştirilen Türkiye-AB Zirvesi’nde göç konusunda varılan mutabakatın uygulanmasına dair görüş alışverişinde bulundu. AB ile Türkiye arasında gerçekleşen mülteci zirvesi sırasında 72 kriterin karşılanmasıyla Türkiye vatandaşlarının AB ülkelerinde vizesiz gezebilmelerini konusunda anlaşma sağlanmıştı. AB ülkelerine vizesiz seyahat için Türkiye’nin söz verdiği 72 kriteri yerine getirmesi için belirlenen süre bu gece doluyor. Başbakanlık kaynaklarına göre, 72 kriterden 69’unun gerçekleştirildiği bildirildi. 

Mutabakatın uygulanmaya başlanmasından bu yana, Ege Denizi'nde yasa dışı göç rakamlarında kaydedilen ciddi düşüşten duyulan memnuniyetin vurgulandığı görüşmede, AB tarafından Türk vatandaşlarına Schengen bölgesine gerçekleştirecekleri seyahatlerde vize serbestisi sağlanmasına yönelik süreçte gelinen aşama da ele alındı. 

Bugün Türkiye Cumhuriyeti tarafından vize uygulanan Avrupa Birliği (AB) üyesi bazı ülkelerin vatandaşlarına yönelik vize zorunluluğunun kaldırılması hakkındaki karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türk vatandaşlarına Avrupa Birliği içinde vize muafiyeti uygulanabilmesi için Türkiye'nin AB ile vardığı anlaşmanın tüm koşullarını yerine getirmesi gerektiğini ve bu koşulların 'sulandırılmayacağını' söyledi. 18 Nisan'da Juncker'in bu sözleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AB'nin üzerine düşenleri yapmaması durumunda Türkiye'nin de taahhütlerine bağlı kalmayacağını söylemesini izliyor.

AA

Etiketler: jucnker, vize, ab, göç
Okunma Sayısı: 1112
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı