"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu'nun açıkladığı eylem planına MHP'den ilk tepki

06 Şubat 2016, Cumartesi 11:58
MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Başbakan Davutoğlu’nun açıkladığı ‘Terörle Mücadele Eylem Planı’ hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Eylem planının bölücü terörle mücadeleden daha çok, teşvik edecek bir içeriğe sahip göründüğünü ifade eden Çetin, “Eylem planı içerisine yerleştirilen ‘yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek’ hükmü, AKP hükümetinin terör örgütüne açtığı teslim bayrağı anlamına gelmektedir.” dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün Mardin’de açıkladığı ‘Terörle Mücadele Eylem Planı ile ilgili konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, “Terör örgütüne istediklerini vererek vazgeçireceğini sanan AKP hükümetlerinin bugüne kadar yaptığı hataları tekrarlayan Davutoğlu, PKK taleplerini eylem planına ustaca gizlemiştir. Eylem planı içerisine yerleştirilen ‘yerel yönetimlerin yetkileri genişletilecek’ hükmü, AKP hükümetinin terör örgütüne açtığı teslim bayrağı anlamına gelmektedir.” ifadelerine yer verdi. 

Paketin maddeleri arasında yer alan ‘istişare meclislerinden’ de söz eden Çetin, “İstişare meclisleri PKK’nın isteyip de yapamadığı bir başka adımdır. PKK özerklik peşindedir ve bunun için yetkileri genişletilmiş yerel yönetimlere ve halk içerisinden seçilmiş meclislere ihtiyacı vardır. Başbakan Davutoğlu ve AKP hükümetinin vaatleri ise PKK’ya istediği fırsatı vermektedir. Davutoğlu devlet eliyle PKK taleplerini yerine getirecek bir program sunmaktadır. AKP’nin teslimiyetçi politikaları yüzünden, bölgede devletine bağlı insanlarımızın etkisizleştirildiği ve göçe zorlandığı, önemli bir bölümünün ise PKK’ya boyun eğdiği bilinmektedir. Türkiye’de milletin bir Meclis’i vardır o da Ankara’daki Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Yerel meclisler yeni azınlık iddialarını ve yeni devlet taleplerini peşi sıra getirecek adımlardır.” dedi. 

‘BAŞBAKANIN PALAVRALARLA DOLU YENİ PAKETLERİ’

Siyaseten alıcısı var diye görmezden gelinen gerçeklerin bu gidişle devletin parçalanmasına, milletin bölünmesine ve kardeş kavgasına yol açacağını ileri süren Çetin, “AKP’nin terörün taleplerini yerine getiren bu kafasıyla Sur ve Cizre gibi kurtarılmış bölgeler çoğalacaktır. Devleti yönetenler sorunların üzerine gitmek yerine yangına benzin döktüğü müddetçe, Türkiye’nin istikrara ve huzura kavuşması güçtür. Hükümet büyük gürültü patırtıyla çıkardığı iç güvenlik yasasını uygulamaktan acizken, başbakanın palavralarla dolu yeni paketleri nasıl hayata geçirilecektir?” diye sordu. 

Okunma Sayısı: 1247
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı