"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu: Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamaları en asli vazifemizdir

27 Mart 2016, Pazar 15:17
Başbakan Davutoğlu, Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı'nı kutlayarak, "Vatandaşlarımızın hoşgörü ikliminde refah, güven ve huzur içinde yaşamalarını muhafaza etmek en asli vazifemizdir" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hristiyan vatandaşların Paskalya Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Davutoğlu, mesajında şunları ifade etti:

"Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı'nı tebrik ediyor, bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini, birlik ve beraberliği pekiştirmesini temenni ediyorum. Yaşadığımız coğrafya, Müslüman, Hristiyan ve Musevilerin yüzyıllar boyunca barış ve huzur içinde geçirdiği yüzyılların şahididir. Bütün vatandaşlarımızın bu hoşgörü ikliminde refah, güven ve huzur içinde yaşamalarını muhafaza etmek bizim en asli vazifemizdir. Bugün, dünyanın bazı bölgelerinde 'İslamofobia', 'antisemitizm' ve 'Hristiyanlık karşıtlığı' gibi bazı düşünceler yaygınlaştırılmak istenmektedir."

Türkiye'de ise yüzyıllardır aynı beldede yer alan camiler, kiliseler ve havraların, farklılıkları zenginlik olarak gören bir zihniyetin tezahürü olarak ayakta durduğuna işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Devletimiz, vatandaşları arasında hiçbir ayrım gözetmeksizin her birinin sahip olduğu hakları korumakta, huzur ve emniyetini temin etmektedir. Bu düşüncelerle Hristiyan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Hristiyan aleminin Paskalya Bayramı'nı bir kez daha kutluyor, tüm vatandaşlarıma esenlikler diliyorum."

AA

Okunma Sayısı: 1470
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı