"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirtaş: Alabildikleri tek tedbir emniyet müdürünü değiştirmek

15 Mart 2016, Salı 13:35
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara saldırısına ilişkin hükümeti ağır ifadelerle eleştirerek, "Dört patlama, dört emniyet müdürü değişti. İstifa yok, özür yok" dedi. "Bütün sorumluluk bizde olsa, biz erdemli, onurlu, ahlaklı insanlarız, istifa ederiz" diyen Demirtaş, "Sizde bu yok. Dokunulmazlığı kaldırılması gereken sizsiniz, siyasi sorumluluk sizde, ülkeyi siz yönetiyorsunuz" ifadesini kullandı.

AKP, CHP ve MHP'ye çağrıda bulunan Demirtaş, "Hadi gelin, elimizi taşın altına koyalım. Yüksekova’ya gidelim. 3 genel başkana çağrı yapıyorum. Dördümüz yan yana gelelim, buyurun gidelim Sur’a, Nusaybin’e. Niye tankı topu gönderiyorsun? Askere de polise de yazık değil mi? Diyalogla kapatalım hendeği, barikatı" diye konuştu.

HDP grup toplantısında partililere seslenen Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

24 saat hükümetten açıklama yok. Ya bi çıkın, deyin ki, Başbakan son Merasim Sokak patlamasından sonra “Ankara’ya özel tedbir aldık”  dedi. Bu eylem, katliam oldu, Van Emniyet Müdür Ankara’ya atandı. Alabildikleri tedbir bu. Dört patlama, dört emniyet müdürü değişti. İstifa yok, özür yok. Habire kutuplaştırma, bizi hedef göstererek neyi çözeceksiniz? Bütün bunlar bitecekse, dokunulumazlığımızı siz kaldırmayın, biz istifa edelim. Ben buradan gittiğimde çözülecekse, sizde istifa yüzü, ahlakı yok. Ben istifa ederim. Bütün sorumluluk bizde olsa, biz erdemli, onurlu, ahlaklı insanlarız, istifa ederiz. Sizde bu yok. Dokunulmazlığı kaldırılması gereken sizsiniz, siyasi sorumluluk sizde, ülkeyi siz yönetiyorsunuz.

Toplumun gazını almak için bir HDP’yi linç ettiriyorlar. Hep birlikte çözelim diyoruz. CHP’nin bir araştırma önergesi, 16 Aralık 2015’te HDP’nin komisyon önergesi var. Parlamentoyuz biz, önerge veriyoruz. Her yerden bilgi, belge toplayalım diyoruz. Sorumluluk alıyoruz, sorumluluk. Hükümete diyoruz ki, “Sen yalnız değilsin, beraber yapalım.” Ne oluyor, AKP’nin, MHP’nin oylarıyla reddediliyor. Sonra deklarasyon hazırlayalım, bir sayfalık, yarım sayfalık yayımlayalım, sorumluluğumuzu bitti diyelim. Bu mu milletvekilinin sorumluluğu? Kınamak mıdır sorumluluk? Annelerin acıları biz kınayınca bitiyor mu? Sokakta korkarak dolaşanlar kınayınca rahatlıyor mu? Çözüm bekliyorlar bizden. Bırakın artık bu ucuz, ikiyüzlü politikayı. Çözüm için hazırsanız, buyurun şu dakika gelin. Parlamento tatilde, burnunun dibinde 37 kişi öldürüldü. Parlamento tatilde. Buyurun toplanalım, ateşkes, barış nasıl sağlanır? Barikat, hendek nasıl kapatılır? Hadi gelin, elimizi taşın altına koyalım. Yüksekova’ya gidelim. 3 genel başkana çağrı yapıyorum. Dördümüz yan yana gelelim, buyurun gidelim Sur’a, Nusaybin’e. Niye tankı topu gönderiyorsun? Askere de polise de yazık değil mi? Diyalogla kapatalım hendeği, barikatı. Bu değil midir ahlaki, doğru, makul çözüm? Tartışarak, müzakere ederek, konuşarak. Bizim barış girişimlerimize rağmen HDP’yi neredeyse terör örgütü ilan etmek sizin haddinize değil. Halk bizi seçti. Burası parlamento, biz eşitiz, unutmayın. AKP’nin emrinde memur değiliz. Başbakan bizim genel müdürümüz değil. Kendinize gelin, haddinizi bilin. Bize öyle parmak sallayarak, milletvekillerimize had bildirmek sizin işinize değil. Ötesi darbedir.

İçişleri Bakanı 18 canlı bomba önlendi diyor. Soruyorum, kaç kişi tutuklandı, adları ne? İnşallah önlüyorsunuzdur. İnşallah bizi takip etmekten, telefonlarımızı dinlemekten, HDP'lilerin peşine düşüp operasyon yapmaktan, bombacıların peşine düşüyorsunuzdur. Umut ediyorum bu acılar yaşanan son acılar.

Birlik olacağız ama bir partinin çatısı altında, ırkçılıkta, milliyetçilikte, mezhepçilikte değil. Demokraside, insan haklarında, evrensel değerlerinde birleşeceğiz.

Sarayın kanunları bizi birleştiremez. Toplumun asla umutsuz, karamsar olmaması lazım. Hala umut var, hala HDP var, hala barıştan yana milyonlar. Hangi partide de olursa olsun. Barıştan yana olan herkesle omuz omuza vermeye hazır. CHP’de, AKP’de var biliyorum. Artık sesinizi yükseltin.

Okunma Sayısı: 1192
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı