"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirtaş: Dökülecek kandan hükümet ve Erdoğan sorumludur

19 Aralık 2014, Cuma 14:26
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hükümetin Meclisten geçirdiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı güvenlik yasasına sert tepki gösterdi.

Demirtaş, “Güvenlik paketi parlamentoda tartışıldığı aşamada bütün bu yasanın içeriğinin güvenlik güçlerine aşırı yetki verdiğini ve bunu engellememiz gerektiğini, gerekirse sokağa çıkarak engellememiz gerektiğini belirtmiştik. Davutoğlu da 'dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur' demişti. Yasanın verdiği yetkiyle ilk kan Diyarbakır'da döküldü. 16 yaşında bir çocuğu infaz ettiler. Şimdi Davutoğlu'na soracağım ben her yerde de sormaya devam edeceğim. Bu kanın dökülmesinden Davutoğlu mu Demirtaş mı sorumludur?” diye sordu. 

'YASANIN GÜVENLİK GÜÇLERİNE AŞIRI YETKİ VERDİĞİNİ BELİRTMİŞTİK' 

HDP lideri Demirtaş, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan olaylarda polis kurşunuyla hayatını kaybeden Abdulkadir Çakmak’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Demirtaş burada yaptığı açıklamada, güvenlik yasasına bir kez daha tepki gösterdi. 

Güvenlik paketinin parlamentoda tartışıldığı aşamada bütün yasanın içeriğinin güvenlik güçlerine aşırı yetki verdiğini belirttiklerini anlatan Demirtaş, “Bunu engellememiz gerektiğini, gerekirse sokağa çıkarak engellememiz gerektiğini belirtmiştik. Davutoğlu da ‘Dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur’ demişti. Yasanın verdiği yetkiyle ilk kan Diyarbakır'da döküldü. 16 yaşında bir çocuğu infaz ettiler. Şimdi Davutoğlu'na soracağım ben her yerde de sormaya devam edeceğim. Bu kanın dökülmesinden Davutoğlu mu, Demirtaş mı sorumludur?” ifadelerini kullandı.

'DİYARBAKIR EMNİYETİNİN DAĞITTIĞI GÖRÜNTÜLER ÇELİŞKİLİDİR'

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünün Abdulkadir Çakmak’ın ölümüyle ilgili dağıttığı görüntülerin çelişkili olduğunu dile getiren Demirtaş, “Çocuğun görüntülerdeki olmadığına dair ciddi deliller var. Kıyafeti, kilosu ve boyu uymuyor. Çocuğun arkadaşlarının ifadesi var. Çocuğun elinde silah olmadığına dair. Açık bir şekilde infaz edildiğine dair çok ciddi kuşkular var. Çocuğun vücudunda 4 kurşun izi var. Biri uzak mesafeden diğeri yakın mesafeden ateş edilmiş. Kafasından vurulduktan sonra yanına gelip ayrıca üç kurşun daha sıkılmış vücuduna. Bunu yasaya dayanarak, yapıyorlar yapmaya da devam ediyorlar.” diye konuştu.

'DÖKÜLECEK KANDAN DAVUTOĞLU VE ERDOĞAN SORUMLUDUR'

“Dökülecek her kandan Davutoğlu hükümeti sorumludur. Onu onaylayan Erdoğan sorumludur.” diyen Demirtaş, Kürt çocuklarının kurbanlık kuzu olmadığının altını çizdi. Demirtaş şöyle devam etti: “Öyle patır patır sokaklarda infaz edeceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Biz bir taraftan barış için bu kadar uğraşırken, bir taraftan 15 - 16 yaşındaki çocuklarımızı infaz edip üstüne sahte görüntüler dağıtıp, bir de zafer naraları atıp, kan dökmekle de bizi suçlayacaklarına ve bu şekilde kamuoyu yönlendirmesiyle faturayı bize çıkaracaklarını inanıyorlarsa yanılıyorlar. İnfaza karşı direniş açısından sokak meşrudur. Bizi sokağa çıkmaktan meşru direnişten alıkoymaları ne yasaları ne infaz timleri alıkoyamaz. 90'larda çok denediler. Fakat biz bize karşı zulüm yapanların zulüm kalelerini yıkmak için her yerde sokakta olmaya devam edeceğiz. Sokaklar halkındır. AKP'nin mülkü tapulu malı değildir. Halk her yerde direnişini ortaya koyar. Çocuklarımızı infaz edenlere karşı da her yerde bütün halkımızı sahiplenmeye çağırıyoruz.” 

Demirtaş, HDP’nin hukuk komisyonun konuyla yakından ilgilendiğini ve olayın peşini bırakmayacaklarını kaydetti.

Okunma Sayısı: 1009
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı