"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirtaş Erdoğan'a yüklendi: O sarayı sana dar edeceğiz

20 Aralık 2014, Cumartesi 17:59
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanının mikrofonların önünde 'ne çektiysek sahte hocalardan çektik' dediğini ifade ederek, "Biz de bu sözlere katılıyoruz, doğru. Biz ne çekti isek sahte hocalardan çektik en başta sen olmak üzere. Senden daha sahte hoca da görmedim" ifadelerini kullandı.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Genel Başkanı Demirtaş partisinin Edip Buran Spor Salonu'nda gerçekleşen Mersin İl Kongresi'ne katıldı. Hedefine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı alan Demirtaş, "Biz çalışacağız, vergisini vereceğiz. Yoksul, aç, işsiz olacağız. Kimliğimiz inkar edilecek dilimiz, mezhebimiz, inancımız ayaklar altına alınacak, itiraz etmeyeceğiz. Biz gecekonduda yaşayacağız. Bir lokma ekmek akşam eve götürebilir miyiz diye kafamızda kırk tane soru ile dolaşacağız, onlar altın bardaklarda sarayda su içecek, biz itiraz etmeyeceğiz öyle mi?" şeklinde konuştu. 

"O SARAYI SANA DAR EDECEĞİZ"

"Saray yaptırdın kendine ama, döşetemeyeceksin. O saraydaki 1150 odanın bir tanesinde bile rahat uyumayacaksın. Uyutmayacağız seni" diyen Demirtaş sözlerine şöyle devam etti: "Sarayı sana dar edeceğiz. Ya özgürlük gelecek ya demokrasi bu ülkeye, ya da o saray sana dar olacak. Tehdit etsen de kumpas kursan da, her türlü hukuksuzluğu bize dayatsan da komplolarla, iftiralarla bizi yıpratmaya çalışsan da gümbür gümbür geliyoruz. HDP Başbakan'dan bir şey talep etmiyor artık, HDP Başbakanlığı istiyor. Biz başbakan olacağız. Kendi sorunumuzu kendimiz çözeceğiz." 

'ALLAH'A İNANAN HIRSIZLIK YAPAMAZ. RÜŞVET YİYEMEZ, YOLSUZLUK YAPAMAZ'

"İktidara geldiklerinde bir çok insanın bunların Allah korkusu var ve hiç değilse inanan insan oldukları için zulüm yapmazlar, çalmazlar, çırpmazlar" dediğini hatırlatan Demirtaş, "Bu inanış doğrudur çünkü kalbinde Allah korkusu olan zulüm yapamaz. Allah'a inanan hırsızlık yapamaz. Rüşvet yiyemez, yolsuzluk yapamaz. Ama Allah korkusu olanlar yapamaz, bunlar değil. Bunlardaki eksiklik bu idi işte. Her şeyi kullandılar. Halen dikkat edin en büyük din sömürüsü yapanlar bunlar. Halen bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı çıkıp mikrofonların önünde 'Biz ne çekti isek sahte hocalardan çektik.' Bizde bu sözlere katılıyoruz. Doğru. Biz ne çektik isek sahte hocalardan çektik en başta sen olmak üzere. Senden daha sahte hoca da görmedim. Bu kadar halk ezilirken insanlar bu kadar tedirginken insanlar geleceği ile ilgili yaşamı ile yaşam tarzı ile mezhebiyle inancıyla ilgili diliyle kültürüyle ilgili işiyle aşıyla ekmeği ile ilgili bu kadar korku, kaygı içerisinde iken ülkeyi getirdikleri hale bir bakın" şeklinde konuştu.

'HÜKÜMETİ ELEŞTİRMEK VATAN HAİNLİĞİ OLDU'

Türkiye bunlara kalsa idi şu anda Suriye olacağını vurgulayan Demirtaş, "Neden Suriye olmadık biliyor musunuz? Bunların başarısından değil. İnanınki bunlara kalsa ülke Suriye idi. Sizlerin, halkın vicdanı, bizlerin desteği, çözüm sürecinin katkısı, Sayın Abdullah Öcalan'ın çağrıları ile Türkiye Suriye olmaktan kurtuldu. Bunlara kalsa idi ülkeyi Suriye'ye dönüştürmüşlerdi. Hepimizi bir birimize düşman haline getirip kırdıracaklardı. Çünkü her gün kamplaşma kutuplaşma yaratıyorlardı. Her gün bizi yani AKP'ye oy vermeyenleri düşman ilan ediyorlar. AKP'ye oy vermemek bu ülkede vatan hainliği oldu. Hükümeti eleştirmek vatan hainliği oldu. Biz şimdi seçimde hükümeti düşüreceğiz yerine geçeceğiz diyoruz vatan haini diyorlar. Kafayı sıyırmış bunlar ya. Ya biz işimizi yapıyoruz bizim işimiz sizi eleştirmek ve iktidardan düşürmek. Onları eleştiren herkesten ödleri kopuyor" diye konuştu. 

Suruç'ta Kobani'den gelenler için çadır kent kurduklarını ve destek bekledikleri sırada mühürlendiğini hatırlatan Demirtaş "İzin almadık diye mühürlüyorlar. Kim mühürlüyor biliyor musunuz? Kaçak Saray'da oturan. Ya senin sarayın kaçak bir defa. Çadır kenti nasıl mühürlüyorsun. Çadır kent kaçaktır diye mühürlüyor. Biz yardım istemeye gitmişiz üstüne yaptıklarına bakar mısınız?"

'KENDİNİ HAZRETİ PEYGAMBERLE DEĞİL ARAP ŞEYHLERİ İLE KIYASLA'

Bunların en büyük zararı İslamiyet'e verdiğini öne süren Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "IŞİD, Boko haram gibi örgütler bunların hepsinin Taliban gibi örgütler ve AKP'nin İslamiyet'e verdiği zararların haddi hesabı yok. Dinimizde bunlar yok. Ama hepsini İslamiyet adına yaptılar. Hepsini cihad adı altında yaptılar. Yapmaya devam ediyorlar. Binlerce, on binlerce Müslümanı katlettiler. Ezidiyi katlettiler. Alevi, Şii, Sünni katlettiler. Sırf biat etmediği için. Sırf kendisinin önünde diz çökmediği için. İslamiyet'te böyle bir şey yok. En büyük zararı bunlar verdi. AKP'de böyledir. Müslümanım deyip arkadan cebini doldurdu. İslamiyet'te böyle bir şey yok. Hazreti Peygamberin takipçileriyiz diyor. O ki diyor bir hurma ve bir zeytin ile karnını doyururdu. O öylede sen öyle misin? Senin sarayının bardakları altın kaplama kardeşim. Sen niye Hazreti Peygamberle kendini kıyaslıyorsun. Kıyaslayacaksan Arap Şeyhleri ile petrol patronları ile kendini kıyasla."

Okunma Sayısı: 1155
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı