"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirtaş'tan bodrum kattakilerle ilgili flaş iddia!

07 Şubat 2016, Pazar 11:44
Şırnak'ın Cizre ilçesinde bodrum kattakilerin kendilerine bilgi verdiğini aktaran Selahattin Demirtaş, "O bodrumdakiler silahlarının olmadığını, oradan ateş edilmediğini söylüyorlar" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'deki olaylarla ilgili olarak "O binalardan bize verdikleri bilgi, bizim silahımız yok, buradan ateş edilmiyor, fakat sürekli etrafımızda tank top mermileri patlıyor, ateş ediliyor. Bu nedenle çıkamıyoruz. Dün 16 yaşındaki bir çocuğu dışarı çıkarıp ambulansa doğru göndermek istemişler. Acaba çıkabiliyor muyuz? Güvenli bir şekilde ambulansa gidebiliyor muyuz? Denemek istemişler. 16 yaşındaki çocuk evden çıkar çıkmaz keskin nişancılar tarafından vurulmuş" dedi.

"BİZİM SİLAHIMIZ YOK, BURADAN ATEŞ EDİLMİYOR"

Cizre'de yaşanan olaylara da değinen Demirtaş, hükümet cephesinden yapılan açıklamalarla Türkiye toplumunun kafasının karıştırılmaya çalışıldığını savundu. Günlerdir gündemdeki bodrum katta insanlar bulunduğunu söyleyen Demirtaş, "İnsanlar sağlar, bazıları yaralılar, bazıları da yaşamlarını yitirmiş ve o insanlar oradan çıkmak istiyor. Ve bize sürekli verdikleri bilgi o bodrumda o binalardan bize verdikleri bilgi, bizim silahımız yok, buradan ateş edilmiyor, fakat sürekli etrafımızda tank top mermileri patlıyor, ateş ediliyor. Bu nedenle çıkamıyoruz. Dün kendi aralarından çıkardığı 16 yaşındaki bir çocuğu dışarı çıkarıp ambulansa doğru göndermek istemişler. Acaba çıkabiliyor muyuz? Güvenli bir şekilde ambulansa gidebiliyor muyuz? Denemek istemişler. 16 yaşındaki çocuk evden çıkar çıkmaz keskin nişancılar tarafından vuruldu ve cenazesi şu anda sokakta olduğu öğrendik." açıklamasında bulundu.

"O BİNAYA GİTMEK İSTİYORUZ"

Sivil bir heyetle birlikte ambulansla o binanın önüne gidilmesini isteyen Demirtaş şöyle konuştu: "Kıyamet kopmaz, 15 gündür o binaya devlet ulaşamıyorsa veya ulaşmak istemiyorsa ve oradakilerin çıkışını engelliyorsa ortada büyük bir trajedi, büyük bir aldatmaca vardır. Bugün talebimizi yineliyoruz. 5 kişilik bir siyasetçi grubu, yanımızda bir ambulansla birlikte ana caddeye 200 metre yakınlıktaki o binaya gitmek istiyoruz. Sivil bir heyeti göndererek durum tespiti yapalım. Oradakiler çıkmak istediklerini, ambulansa, hastaneye gitmek istediklerini belirtiyorlar. Şimdi oradaki insanların isimlerini kimliklerini devlet de biliyor ve bu insanlar çıkmak istiyor. İlla hayır o insanları orada infaz edeceğiz, öldüreceğiz politikasıyla karşı karşıyayız. Bunun çözülememesinin durumu budur."

"OLAYIN İNSANİ ÇERÇEVEDE ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ"

Binada kaç kişi olduğunu bilmediklerini belirten Demirtaş, şöyle devam etti: "Sayılarını da artık tam olarak bilmiyoruz. Bir kaç binada abluka devam ediyor, çembere alınmış durumda ve içeri kimsenin ne girmesine, ne de çıkmasına izin veriliyor. Ya açlıktan, ya da susuzluktan, ya da kan kaybından ölmeleri bekleniyor ve bunu hükumet bir başarı öyküsü olarak anlatmaya çalışıyor. Hükümet yanlısı medya o kadar aşağılıkça hareket ediyor ki, bunu bir zafer öyküsü olarak anlatmaya çalışıyor. Biz bu Cizre'deki vahşetin vahşet bodrumunda yaşanan ve sonrasında ortaya çıkacak şeylerin artık siyasete geri dönülmez kırılmalara yol açacağını gördüğümüz için insani çerçevede olayın çözülmesi için uğraşıyoruz. Hükümet bu çağrılarımızı dikkate almalı. Orada sağ insanlar var, sayıları 30-35 midir, 40 mıdır tam bilemiyoruz. Bir kaç binada sıkışmış durumdadır. Fakat sağlar, o insanları orada öldürmeyi kafanıza koyduysanız, bunun adı infazdır. Katliamdır. 15 gündür bütün dünya bunu biliyor ve izliyor. O insanları artık öldüremezsiniz. Katledemezsiniz, infaz edemezsiniz. Çünkü çıkmak istiyorlar. Ambulanslarla hastaneye ulaşmak istiyorlar. Sonrasında aralarında aranan kişi varsa hukuki işlemler yapılması gerekiyorsa yaparsınız. Efendim 'HDP'liler onları oradan kaçırmak istiyorlar.' Nereye kaçıracak? Bütün kent, bütün mahalle abluka altında. Bizim bu insani vicdani girişimlerimizi kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmak için bizim efendim orada bazı PKK üst düzey yetkilileri varmış, biz onları kurtarmaya çalışıyormuşuz imajı yaratarak bu girişimlerimizi boşa çıkartmaya çalışıyorlar. Bakın açık söylüyorum oradaki insanlar infaz edilmeyeceklerinden, dışarı çıktıklarında taranmayacaklarından emin olarak kurtarılmanın garantisini almak istiyorlar ve hükümet bu garantiyi veremiyor. Çünkü dışarı adım atanı vuruyorlar."

Etiketler: demirtaş, cizre, bodrum
Okunma Sayısı: 1139
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı