"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasi için görüşlerimizi paylaştık

06 Nisan 2018, Cuma
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Uysal konuşmasında, “Türkiye’de işlemeyen demokrasinin açığını kapatabilmek adına, çeşitli görüşlerimizi de paylaştık” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. DP Lideri Uysal, “Yakın zaman önce yaptıkları kongre ile Genel Başkanlığa yeniden seçilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hayırlı olsun dileklerini iletmek üzere bir nezaket ziyareti yaptıklarını belirtti. 45 dakika süren görüşmenin ardından açıklama yapan Demok- rat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Bugün hem arka arkaya iki kongre gerçekleştirmiş olan Sayın Genel Başkan’a tebrik ziyaretinde bulunduk hem de geçirmiş olduğu ameliyat dolayısıyla geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Beraberinde de elbette memleketimizin can alıcı, can yakıcı sorunları, demokrasimizin, hukukumuzun pek çok meselesi var, onları da konuşma imkânı bulduk” diye konuştu. Uysal, “Elbette yarınlara dair de memleketimizde herkesin hukukundan emin hale gelebilmesi, nimetleri ve külfetleriyle beraber herkesin bundan eşit pay alabilmesi adına, Türkiye’de işlemeyen demokrasinin açığını kapatabilmek adına, çeşitli görüşlerimizi de paylaştık” dedi.

DP cumhuriyet çınarımızın en önemli dallarından birisi 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı konuşmada, “Demokrat Parti bizim cumhuriyet çınarımızın en önemli dallarından birisidir. Demokrasi konusunda, vatan sevgisi konusunda, din ve vicdan özgürlüğü konusunda, düşünceyi ifade konusunda kendileri hem bugün hem de geçmişte önemli siyasal görevler yerine getirmişlerdir. Bizi ziyaretleri bu açıdan son derece değerlidir” diye konuştu. DP heyetinin yaptığı ziyaretin nezaket ziyareti olmanın ötesinde bir anlam taşıdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar, yaşanan sorunlar ve bu sorunların nasıl aşılması gerektiği konusunda da karşılıklı düşüncelerimizi aktarma imkânı bulduk” şeklinde konuştu.

Sorunları çözmek için partilerle elbette bir araya geleceğiz

Muhtemel ittifaka ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu “Türkiye’nin yaşadığı büyük sorunlar var. Bu sorunları aşması lâzım. Sorunların aşılması noktasında görüş birliği içinde olan bütün siyasal partilerle elbette bir araya geleceğiz. Çünkü siyasal partilerin temel görevi, Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları aşmak ve 80 milyona daha iyi bir yaşam sunmaktır. Bu çerçevede elbette nezaket ziyaretinde Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları da konuştuk nasıl aşarız bunları da konuştuk. Elbette diğer siyasal partilerle de bu görüşmelerimiz devam edecek” diye konuştu.

Az bile söyledim

ODTÜ’lü öğrencileri aracına alarak kampüse bırakmasına ilişkin bir soruya Kılıçdaroğlu, “Daha önce de yapıyordum bunu. Bu kez, araca binen bir arkadaşımız ‘fotoğraf çekip babama göstermek istiyorum’ dedi. Fotoğraf bu şekilde ortay çıktı. Üniversite öğrencileri, bu toplumun göz bebeğidir. Geleceğin Türkiye’sini inşa edecek kişilerdir. Üniversitelere ve üniversite öğrencilerine karşı hoşgörülü olmayız. Onların genç yaşta olduklarını, delikanlı olduklarını zaman zaman hata yapsalar bile hatayı bile bizim görmezlikten gelmemizi de hiçbir siyasetçinin unutmaması gerekir” diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, ‘Zeytin Dalı Harekâtı’na destek için şarkıcı ve oyunculardan oluşan heyetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte  sınıra gitmesi üzerine yaptığı açıklamasının tepki görmesine ilişkin bir soruya, “Söylediğim her sözün arkasındayım az bile söyledim” ifadelerini kullandı.

HABER - FOTO: FATİH KARAGÖZ

***

Bizim gibi partiler bir kişinin yönlendirmesiyle ittifak kararı almazlar

 

Etiketler: uysal, kılıçdaroğlu
Okunma Sayısı: 1594
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı