"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Demokrat Parti ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar''

09 Mayıs 2016, Pazartesi 11:34
DP Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Türkiye’de her kesimi kucaklayacak ve halkı refaha kavuşturacak tek partinin DP olduğunu ifade ederek, “DP ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar” dedi.

Türkiye’de çok partili düzene damgasını vurmuş olan DP, son yıllarda zor günler yaşıyor.

Neredeyse her seçimde oyları düşen DP’de il başkanlığı görevi üstlenen Mustafa Nazlıgül, partinin iç sorunlarını çözdüğünü ve dışa açılma zamanının geldiğini ifade etti.

DP’nin Türkiye için çok önemli bir misyon olduğunu ifade eden Mustafa Nazlıgül, “DP’yi ayağa kaldırırsak Türkiye’yi ayağa kaldırırız. DP tarihinde darbelerle yılmamış bir parti yatıyor; yollar, barajlar yatıyor; fabrikalar yatıyor. Türkiye’den DP’yi çıkarırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. AKP’nin hayal edemediklerini biz geçmişte yaptık” diyerek, önce kendi partililerin, daha sonra da halkın DP’ye sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Kocaeli Manşet'ten Mevlüt Soysal'ın DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül'le yaptığı röportajdan bazı bölümler:

Demokrat Parti, tarihinin en zor zamanlarından birisini yaşıyor. Sizler bu durumda neden DP’de politika yapıyorsunuz?

Allaha çok şükür DP’nin en zor dönemi bize denk geldi. Yani, bu partiyi yeniden ayağa kaldırmak da artık bizim görevimiz. İnşallah bize nasip olacak. Yoksa bugün AKP’de siyaset yapmak, AKP’de siyaset yapıyor gibi gözükmek, gücün yanında durmak çok kolay. Önemli olan insanların kendi vicdanlarıyla hareket edip ilkesel davranması. Bizler ilkesel davrandığımız için DP’deyiz. Ve de şunu çok iyi biliyoruz: Bizim için önemli olan Türkiye’nin ayağa kalkması. Ülkemiz DP ile atılımlar gerçekleştirdi. Bundan sonra da refaha DP ile kavuşacak.

Neden?

Çünkü DP bir misyon partisi. İnsanları ayırmayan, herkesi kucaklayan bir parti. Seküler yaşam tarzına sahip olanlar da burada muhafazakarlar da. DP ülkedeki insanları ayırmayan, ötekileştirmeyen bir siyasi partidir. Ülkemizin kutuplaştığı böyle bir ortamda da halkımız arasında tutkal olacak tek siyasi parti DP’dir.

Diğer yandan refah kısmına gelirsek; Türkiye’de en büyük yatırımlar bizim dönemimizde yapılmıştır. AKP ise bunları tek tek satmıştır. Barajlar, yollar ile Türkiye çağ atlamıştır. Türkiye tarihinde en çok fabrika DP döneminde yapılmıştır. Üstelik şöyle bir fark vardır:

AKP yap-işlet-devret modeliyle yatırım yaparken DP, devlet bütçesiyle yatırımlara imza atmıştır. AKP’nin yaptığı her şeyi işleten özel sermayedir. Yani, devletin değildir. Biz ise ortaya kamu iktisadi teşekkülleri çıkardık. Halkımızın da bu gerçeği görmesini bekliyoruz. Örneğin Osman Gazi Köprüsü’nü özel bir şirket işletecek. Ve işin kötü yanı, eğer imzalanan protokol sayısının aşağısında araç geçerse, aradaki farkı devlet karşılayacak. Yani para halkımızın cebinden çıkacak.

Bir insan neden DP’ye oy versin?

Çünkü az önce saydığım gerekçeler var ortada. DP başarıya ulaşırsa Türkiye de hedeflediği noktaya ulaşır. Yinelersem; DP; Türkiye’deki tüm vatandaşlarını kucaklayan ve adaletli bir kalkınmadan yana olan bir siyasi partidir. Türkiye’de taş taş üzerine konmuşsa bunda DP’nin imzası var. Satanlar AKP, yapanlar DP. Halk yeniden üretim istiyorsa, gelir seviyesinin yükselmesini istiyorsa oyunu DP’ye vermeli. İşte gerekçeler bunlar. Ve şunun da bilincinde olmalıyız. Halk 7 Haziran’da iktidardan memnun olmadığını sandıkta gösterdi. Fakat muhalefet üzerine düşeni yapamadı. Bunun yanı sıra AKP’nin bu kötü yönetimine rağmen halk muhalefeti gerekli desteği vermedi. Çünkü şu açık: AKP’nin alternatifi CHP ya da MHP olamaz. Alternatif DP’dir.

Siz neden yoksunuz?

DP çok köklü bir parti. O dönem, parti içi meselelerimiz aşılacak durumda değildi. Yeni yeni aşmaya başlıyoruz. DP’de Süleyman Soylu döneminden başlayıp Namık Kemal Zeybek dönemine ulaşan partiyi iç etme, hap etme anlayışı vardı. Bu süreçlerde DP çok büyük zarar verdi. Partimizin geleceği ipotek altına alındı. Genel başkanımız bu aşamada partiyi düzlüğe çıkarmaya çalışıyor. Önümüzdeki dönemde parti içi meselelerimizi çözüp daha güçlü adımlarla iktidara talip olacağız.

Gençlerin ilgisi ne?

Bizim asıl üzerinde çalışma yaptığımız grup gençler. Ne yazık ki partimizin bilinirlik ortalaması 60 yaşın üstünde. Biz bu ortalamayı düşürmek zorundayız. İlk yapacağımız iş partiyi gençleştirmek. Bunda yavaş yavaş başarılı olduğumuzu da görüyorum. Birçok ilimizde genç il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız var. Genç ekip partimize enerji getiriyor.

5 Haziran’da kongreniz var.

Kongremize Genel Başkanımız Gültekin Uysal gelecek. Siyasal bilgiler okumuş, siyaset üzerine master yapmış tek lider. Ben genel başkanıma güveniyorum. Türkiye’yi hak ettiği noktaya ulaştıracak bir lider. Türkiye’nin DP’ye ihtiyaç var. Öncelikle DP’lilere çağrı yapıyorum: DP’yi ayağa kaldırırsak Türkiye’yi ayağa kaldırırız. DP tarihinde darbelerle yılmamış bir parti yatıyor; yollar, barajlar yatıyor; fabrikalar yatıyor. Türkiye’den DP’yi çıkarırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. AKP’nin hayal edemediklerini biz geçmişte yaptık.

Konuyla ilgili diğer haberler:

Demokrasi ışığının yandığı gün...

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/demokrasi-isiginin-yandigi-gun_378374


“Ahrar” denilen demokratlar...

http://www.yeniasya.com.tr/hasan-koc/ahrar-denilen-demokratlar_210702

Türkiye demokratlar döneminde büyüdü

​HESA Ekonomi Araştırmaları Direktörü Doç. Dr. Ramazan Taş, TÜİK verilerine göre Türkiye ekonomisinin en hızlı büyüdüğü 10 yılın Menderes ve Demokrat Parti dönemi (1950-1959), en yavaş büyüdüğü 10 yılın ise 2000 - 2009 dönemi olduğunu açıkladı.

http://www.yeniasya.com.tr/ekonomi/turkiye-demokratlar-doneminde-buyudu_364842

Okunma Sayısı: 6587
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • halil

    9.5.2016 14:55:46

    Her şeyimizle yanındayız Demokrat Parti, artık şahlan...!!!

  • DEMOKRAT

    9.5.2016 14:01:12

    Nasıl,nasıl,nasıl?Alternatif biziz;nasıl,nasıl,nasıl.Köklü misyonuz;nasıl,nasıl,nasıl.Ben ta Demirel Döneminde;her rastladığım Sayın Büyüğe (78-79 ya da 76 yılları )her belde,ilçe ve il örgütüne Yeni Asya aldıralım efendim"dedim.Aldırmadılar,aldıramadılar.Gençliğe değer verilmedi.Toparlanmak;nasıl,nasıl,nasıl.Kadrolar dediğiniz adamlar"yığındı",gittiler.Teşkilatlanma olmazsa,adamı sahip çıkma yoksa,genç kadrolar yetişmiyorsa parti canlanır mı;nasıl,nasıl,nasıl...Bu kadroyla hiç olmaz.Acıyor içim ama maalesef böyle.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı