"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: Milli şefliğe itiraz edeceğiz

13 Şubat 2017, Pazartesi 15:55
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal bugün basın toplantısında referandum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Trabzon'a gelerek partililer ile 16 Nisan'da yapılacak referandum seçimi öncesi bir araya gelen Uysal, Trabzon'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda DP Trabzon İl Başkanı Ali Aker ve parti yöneticileri hazır bulundu.

Uysal toplantı da yaptığı açıklamada referandum süreci ve Yeni Anayasa değişikliği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

'MİLLETİMİZİN GERÇEK GÜNDEMİ TBMM'YE YANSIMAMAKTADIR''

'Rize'de il kongremizi gerçekleştireceğiz. Beraberinde ülkenin sıcak gündemini değerlendirmek istedik. Yerleşik bir lafımız var ama Türkiye'nin hiçbir kritik dönemin bitmediği zor bir seçim yapmak için girdiği bu günlerde sizlerleyiz. Milletimizin gerçek gündemini konuşmak gerekirken şahsı meseleleri konuşmaktayız. Bölgesinde önemli hadiselerin cereyan ettiği daha belirsizlik olduğu dönemde komşu olduğu terör örgütleri ile kendi kaderimizi kendimiz tayin ettiğimi ülke olarak yeni bir rota yeni bir rol belirlemekteyiz. Milletimizin gerçek gündemi TBMM'ye yansımadığı gibi şahidiz''

''KİŞİYE ÖZEL REFERANDUM SEÇİMİ''

''Birilerinin kendileriyle birlikte parti devleti oluşturmak için OHAL ile ve MHP'ni desteği ile başkanlık adı altına yerli olarak Cumhurbaşkanlığı adı altında kişiye özel şahsa özel takvimlerle birlikte bir kişinin ihtiyacını gidermek için anayasa teklifini TBMM'ye sundular. Dünyada genel olarak değerlendirdiğimizde parlamenterler demokratik modellerle birlikte başkanlık seçini meşrudur. Ama insan hakları bildirisinde yayınladığı gibi kuvvetler ayrılığı yoksa orada anayasada bahsedemeyiz denmektedir. Maalesef milletvekilliğinin şahsiyetinin sıfırlandığı bir seçim sistemi ile maalesef vicdanlarımızın sesini dinlemede hepimiz şahidiz''

 'KARARIMIZ DOĞMAMIŞ ÇOCUKLARIMIZI ETKİLEYECEK' 'DELİ GÖMLEĞİ GİYDİRME TEKLİFİDİR'

'Türkiye'nin geleceğini tayin edecek sadece bugün yaşayacakları değil doğmamış çocuklarımızı etkileyecek böyle bir anayasa değişikliğinin üzerinde partimiz olarak hayır oyu verme kararı almış bulunmaktayız. Milli şefliğe itiraz edeceğiz. Bu deli gömleği giydirme teklifidir. Türkiye'yi bölgesinde istikametini kaybetmiş bir ülke olarak demokrasinin kurallarını işleterek bu kanallara aktararak yeni bir iklime ihityacımız vardır. Bunun da yolu referandum süresi boyunca milletimizin iradesine çarparak döneceğineinandığımız yeniden siyasetin topluma açıldığı kamu kaynakları ile seçmenlerin yaratılmadığı büyük sermayelere kadar tehdit edilmediği herkesin hukukundan emin olduğu, büyük bir Türkiye oluşturmak adına hep beraber mücadele vermekteyiz.

Okunma Sayısı: 3226
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • nuri taş

    13.2.2017 22:25:11

    demirelin sözüdür derdiki adama sormuşlar adın ne demişki mülayim demişler sert olsan ne yazar

  • vefa umurca

    13.2.2017 16:39:52

    evet bende kendimi bildim bileli , tek adamlığa şefliğe, hep karşı durdum. demokrat bir ailede yetiştim, okullarda ve sosyal hayatta hep demokrat oldum, Allah izin verirse kendi ailemide böyle yetiştirmeye gayret ediyorum, siyasette parti içide dahil..... ve ülkem ve milletim içinde aynısını istiyorum. çok mu? hayır, milli şefliği istemiyoruz, evet demokrat bir türkiye için milli şefliğe hayır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı