"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Der Spiegel: Ankara'nın Washington'a verdiği yanıt sembolik

06 Ağustos 2018, Pazartesi 18:31
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e yaptırım uygulayan ABD'ye misilleme kararı almasını değerlendiren Alman Der Spiegel dergisi, Ankara'nın Washington'a 'sembolik yanıt' verdiğini belirtti.

Dergi, Erdoğan'ın talimatına konu olan ABD'nin İçişleri ve Adalet bakanlarının Türkiye'de muhtemelen mal varlıklarının bulunmadığını kaydederek, Ankara'nın yanıtının sembolik nitelikte olduğunu yazdı.

Der Spiegel, yaptırımların her iki ülkenin bakanlarına fiilen zarar vermesinin beklenmediğini kaydetti.

Türk bakanların ABD'de mal varlıkları bulunmadığını belirttiğini aktaran, ABD'li bakanların da Türkiye'de muhtemelen mal varlığı bulunmadığını yazan dergi, hem Washington'un hem de Ankara'nın aldığı cezai önlemlerin sembolik nitelik taşıdığının altını çizdi.

'KAPSAMLI BİR EKONOMİK KRİZ YAŞANABİLİR'

Diğer taraftan dergi, ABD ve Türkiye arasında Suriye krizi, 15 Temmuz darbe girişimi ve Rus S-400 füze savunma sistemleri konusunda uzun süredir ihtilaf yaşandığına dikkat çekti.

ABD'nin Türkiye'ye yaptırımları her an artırabileceğinin de altını çizen dergi, "Eğer yatırımcılar Ankara'ya güvenini yitirirse, bu ülkede sadece kur krizi değil, kapsamlı bir ekonomik kriz de yaşanabilir" ifadelerine yer verdi.7

 

Etiketler: ABD, Türkiye, ekonomi, yaptırım
Okunma Sayısı: 1526
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı