"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Destici: Demokrasi gömleğini giydim diyenler, bugün otokrasi gömleği giyiyor

15 Ağustos 2015, Cumartesi 17:10
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Önce 'Milli Görüş gömleği çıkarttım, demokrasi gömleğini giydim' diyen Sayın Cumhurbaşkanı, bugün itibarı ile demokrasi gömleğimi çıkartıp otokrasi gömleği giyme özlemi içinde olduğunu gördük." dedi.

Koalisyon çalışmalarına da değinen Destici, 'Ülke için, millet için biz gerekirse elimizi değil kafamızı da gövdemizi de taşı altına koyarız' diyenlere seslenerek, şu ifadeleri kullandı: "Tam zamanı... Biz kafalarını, gövdelerini istemiyoruz, ellerini taşı altına koysunlar. Bu ortamda Türkiye Cumhuriyeti'ni hükümetsiz bırakmasınlar."

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi: "MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin dediği gibi; kırıntılarda da medet ummak gerek. Biz de pazartesi günü Bahçeli'nin Başbakan'la yapacağı görüşmeyi bekliyoruz. Bahçeli, her ne kadar topu Kılıçdaroğlu’na, Davutoğlu’na atmış olsa bile, aslında sorumluk artık kendilerinde. Dolaysıyla biz pazartesi günkü görüşmede ülkemiz adına milletimiz adına hayırlı bir sonuç bekliyoruz. AKP ile Bahçeli'nin artık sorumluluk almaları lazım. Ellerini taşın altına koymaları gerektiğini düşünüyorum.

'Ülke için, millet için biz gerekirse elimizi değil, kafamızı da gövdemizi de taşı altına koyarız' diyenler için tam zamanı... Biz şimdi kafalarını, gövdelerini istemiyoruz, ellerini taşı altına koysunlar. Bu ortamda Türkiye Cumhuriyeti'ni hükümetsiz bırakmasınlar. Biz baştan beri sağ bir koalisyonda yana olduğumuzu, AKP’nin ve MHP'nin bir koalisyon kurulmasını istiyorduk. Bugün de aynı düşüncedeyiz. Bu iki siyasi liderlerin sorumluluktan kaçmaması gerektiğini ifade ediyor ve uzun soluklu, uzun vadeli bir hükümet kurmasını istiyoruz.

Biz Devlet Bahçeli ile Sayın Davutoğlu’ndan pazartesi günündeki görüşmede böyle hayırlı bir sonucu bekliyoruz. Buradan da bir netice alınmazsa, secim kaçınılamaz olur. Burada da seçime azınlık hükümeti ile mi gidilecek, ya da daha önce MHP'nin 'seçim tarihi belli olursa, biz bir koalisyona girebiliriz AKP ile' demişti bakacağız. Belki böyle bir sonuçta çıkabilir. Seçim tarihi belirlenmiş bir seçim hükümeti AKP ile MHP’nin koalisyonunda böyle bir sonuçta çıkabilir. Biz BBP olarak seçime hazırız. Dolaysıyla ülkemiz için elimizde gerekeni yaparız. Bizim kapımız bu anlamda herkese açıktır. Ama Meclis dışında bir işbirliği gündeme gelirse o zaman çatı bu sefer BBP’dir."

'BABADAN OĞULA DOĞRU BİR YÖNETİME GİDİYORUZ'

Desteci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü açıklamasına da değinerek şunları kaydetti:

"Dün Sayın Cumhurbaşkanı'nın 'fiilen rejim değişti' gibi bir açıklaması vardı. Tabi Türkiye’de Anayasa değişmedi, henüz Cumhurbaşkanı'nın yetkileri değişmedi. Bunlar değişmeden Cumhurbaşkanı'nın böyle konuşması, gerçekte ülkemiz adına, devletimiz adına bir talihsizliktir. Bu bizi şaşırttı mı, sürpriz mi oldu, olmadı.

Çünkü daha önce 'Milli Görüş gömleği çıkarttım, demokrasi gömleğini giydim' diyen Sayın Cumhurbaşkanı'nın, bugün itibarı ile demokrasi gömleğimi çıkartıp, otokrasi gömleği giyme özlemi içinde olduğunu bir kere daha bu cümle ile duymuş olduk. Bunun sonraki adımı da monarşidir. Yani Milli Görüş'ten demokrasiye, demokrasiden otokrasiye, otokrasiden sonraki durağı monarşi olacak gibi. Yani artık babadan oğula geçme, krallığa doğru dönüşmüş olacak. S

ayın Cumhurbaşkanı'nın bu özlemi olduğu açık ve nettir. Millet 7 Haziran'da buna izin vermedi. Ben bun inanıyorum, bir dahaki seçimde halk yine izin vermeyecektir.."

Okunma Sayısı: 2236
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı