"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Destici: Seçim, 'evet' diyenlerle eskiye dönmek isteyenler arasında geçeceğe benziyor

20 Nisan 2018, Cuma 15:28
BBP Genel Başkanı Destici, "Cumhur ittifakının içerisinde yer alacağımızı, destekleyeceğimizi ifade ettik. Cumhur ittifakının adayı kimse Büyük Birlik Partisi'nin adayı o olacaktır." dedi.

Destici, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sivas'a geldi. Burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 Haziran'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminin Türkiye ve İslam coğrafyası için hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'nin 16 Nisan 2017'den itibaren yeni bir sistemle yönetildiğini belirten Destici, "Tam olarak seçimler yapılıp da sisteme geçilmediği için birtakım noktalarda da Türkiye eski sistemle yönetilmeye devam ediyordu. Yani Türkiye iki sistemli bir yönetim tarzıyla yönetiliyordu. Bunu bir an önce ortadan kaldırmak için bu seçim gerekliydi." diye konuştu.

Destici, parti olarak 25 yıllık siyasi tecrübeye sahip olduklarını vurgulayarak, "Bu seçimlere de tüm teşkilatlarımızla, tüm kurumlarımızla hazırız." ifadelerini kullandı.

16 Nisan 2017'de yapılan referandumda "evet" dediklerini anımsatan Destici, şunları kaydetti:

"O zaman da tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Bu geçtikten sonra ittifak yasası ile partilerin seçimlere ittifakla girebilecekleri gündeme geldi. Bu konuda da AKP ile Milliyetçi Hareket Partisi arasında bir mutabakat sağlandı. Büyük Birlik Partisi olarak yaptığımız görüşmeler neticesinde, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızla, biz de bu ittifakı desteklediğimizi ve ittifakın içerisinde yer alacağımızı ifade ettik. Bu seçim bir yönüyle de yeni sisteme 'evet' diyenlerle, uygulanmasını isteyenlerle, eskiye dönmek isteyenler arasında geçeceğe benziyor. Dolayısıyla özellikle ana muhalefet partisinin başını çektiği grubun ifadeleri... 'Seçimi kazanırsak eski sisteme döndüreceğiz' diyorlar. Biz de eski sisteme dönmeyip yeni sistemle Türkiye'nin yönetilmesi konusunda 'evet' diyerek güçlü bir irade ortaya koyduk. Cumhur ittifakının içerisinde yer alacağımızı, destekleyeceğimizi ifade ettik. Haliyle cumhur ittifakının adayı kimse Büyük Birlik Partisi'nin adayı o olacaktır."

 

AA

Etiketler: BBP, seçim, Sivas
Okunma Sayısı: 1792
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Muhacir

    21.4.2018 01:27:29

    Hiçbir zaman zulme rıza göstermeyen, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun kemikleri sızlıyordur. !

  • g@L!p

    20.4.2018 20:24:33

    Rahmetli Muhsin başkan yüzünğze bakacak mı acaba öbür dü yada. Neden bu ayrıştırıcı dil, neye karşılık?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı