"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Destici, Yazıcıoğlu’nun radar kayıtlarını istedi

29 Kasım 2015, Pazar 14:57
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Rusya savaş uçağının düşürülmesi olayında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve devleti yönetenlerin doğru bir karar verdiğini söyledi.

Rusya uçağının düşürülmesinin sonuna kadar arkasında durulması gerektiğini belirten Destici, “Nasıl radar kayıtları açıklandı bu uçağın düşürülmesi ile ilgili, hava izleri gösterildi. Arkadaşlarımız haklı olarak şunu soruyorlar; ‘O zaman niye altı buçuk yıldır şehit genel başkanımızın helikopterinin radar kayıtları tam olarak savcılığa gelmiyor? Bilirkişi raporları niye gelmiyor?' diye haklı olarak da bunu sordular.” dedi. 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel istişare toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Sözlerine dün saldırı sonrası öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit olan polis ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Destici, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Başbakan’ın daha önce sıkça kullandığı ve bu hadiseden sonra da kullandığı bir cümle var, ‘bizim dönemimizde hiçbir faili meçhul kalmayacak’ diye. Biz de bunu temenni ederiz ama kendi iktidarları döneminde pek çok faili meçhul cinayetler işlendi, terör saldırıları yapıldı. Maalesef bunları yerine getirilmedi. Bizim de canımızı yakan bütün camiamızın beklediği şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarımızın şehadet sureci var. Bize göre de bu da bir faili meçhuldür. Bunun da aydınlatılmasını bir kez daha Türkiye’yi yönetenlerden talep ediyorum.” 

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİN SINIRLARINI İHLAL ETMEK TÜRKİYE’NİN EGEMENLİK HAKLARINA SALDIRIDIR

Türkiye sınırını ihlal eden Rusya uçağının düşürülmesine değinen Destici, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin doğru bir kararla bu hadiseyi gerçekleştirdiğini söyledi. Devleti yönetenlerinin de doğru bir karar verdiğini vurgulan Destici, “Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devletinin sınırlarını ihlal etmek Türkiye’nin egemenlik haklarına saldırıdır. Adı Rusya da olsa, adı ABD de olsa, adı İngiltere de olsa hiç kimse bu büyük Türk milletin egemenlik haklarına saldıramaz.” şeklinde konuştu. 

NİYE 6.5 YILDIR ŞEHİT GENEL BAŞKANIMIZIN HELİKOPTERİNİN RADAR KAYITLARI TAM OLARAK SAVCILIĞA GELMİYOR?”

 

Destici şöyle devam etti: “ Burada arkadaşlarımız Türkiye’yi yönetenlere bir soru sormamı istediler. Nasıl radar kayıtları açıklandı bu uçağın düşürülmesi ile ilgili, hava izleri gösterildi. Arkadaşlarımız haklı olarak şunu soruyorlar. ‘O zaman niye altı buçuk yıldır şehit genel başkanımızın helikopterinin radar kayıtları tam olarak savcılığa gelmiyor? Bilirkişi raporları niye gelmiyor?’ diye haklı olarak da bunu sordular. Onların hislerine kendi düşüncem de olarak sormak ve öğrenmek istiyoruz.”

Okunma Sayısı: 2573
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı