"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Devlet, Dersim’de özür dilemeli

21 Kasım 2014, Cuma 16:46
CHP’li Türmen, Dersim Katliâmı’na ilişkin “Devletin özür dilemesi lâzım, devlet tarafından yapılan bir yanlış var. Özür dilemek niye bu kadar tartışma konusu oluyor anlamıyorum, özür dilemek insanca bir şey” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, Dersim Katliâmı’na ilişkin “Devletin özür dilemesi lâzım, devlet tarafından yapılan bir yanlış var. Özür dilemek niye bu kadar tartışma konusu oluyor anlamıyorum, özür dilemek insanca bir şey” dedi. Türmen, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun G–20 Zirvesi’ndeki konuşmasına işaret eden Türmen, Başbakan’ın yolsuzlukla mücadeleye verdiği önemin kendisini memnun ettiğini söyledi. 

Geçmişle yüzleşmek lâzım

Son günlerde sıkça tartışılan Dersim Katliâmı ile ilgili sorulara da cevap veren Türmen, bir soru üzerine, Dersim konusunun, ikide bir de pişirilip önlerine getirildiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dersim’de bizim rahatsız olmamız için bir neden yok. Biz Dersim ile ilgili en ileri önerileri verdik. Binlerce insan katledilmiş kolay yutulacak bir şey değil. Eğer demokrasi, barış istiyorsanız mutlaka geçmişinizle yüzleşmek lâzım. Devletin özür dilemesi lâzım, devlet tarafından yapılan bir yanlış var. Özür dilemek niye bu kadar tartışma konusu oluyor anlamıyorum, özür dilemek insanca bir şey.”

“Özür” durumun ciddiyetine yakışır olmalı

Dersimle ilgili bir başka değerlendirme de CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’ndan geldi. Meclis’te bir komisyon kurulmasını talep ettiklerini kaydeden Loğoğlu, böyle tarihî boyutu olan bir meselenin gerçekliğinin ortaya çıkartılması ve bunun TBMM’de ortak bir görüşe varılması gerektiğini vurguladı. Ancak ondan sonra kim kimden hangi noktada nasıl özür dileyecekse bunun durumun ciddiyetine yakışır şekilde yapılması gerektiğinin altını çizdi. Öyle televizyon ekranlarından gelişi güzel özür dilemenin doğru olmadığını ifade eden Loğoğlu, bu tür yaklaşımların meseleyi çözmeye yardımcı olmadığını kaydetti. Ankara / aa- cihan

Okunma Sayısı: 863
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı