"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

''Diğer ülkeleri ilgilendirmez''

25 Haziran 2017, Pazar 19:40
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Katar'dan Türk üssünü kapatmasının talep edildiğini belirtilerek, "Bu üssün kurulması konusunda Katar ve Türkiye, birlikte bir anlaşma imzalamıştır. Diğer ülkeleri ilgilendirmez ancak saygı duymaları gerekiyor." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AKP Manavgat İlçe Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma töreninde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin Katar'daki faaliyetlerimiz herhangi bir ülkeye karşı değildir"

Körfez bölgesinin istikrarı ve güveninin, Türkiye'nin de istikrarı ve güvenliği anlamına geldiğini bildiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Oradaki barış bizi mutlu eder, oradaki kriz bizi üzer. Tıpkı Katar ve dört ülke arasındaki kriz gibi. Biz bu krizin çıkmasından dolayı büyük üzüntü duyduk ama ah vah yapmak, elbette üzüntüyü ifade eder ama bu sorunu çözmek için de gayret sarfetmemiz lazım."

Başka ülkelere, Suudi Arabistan'a böyle kararlar alınsaydı tepkilerinin aynı olacağını ifade eden Çavuşoğlu, "Çünkü o ülkelerin hepsi bizim kardeşimiz. Şimdi bir ülkeyi suçluyorsunuz, karşılığında iddialarınız var, o zaman delilleri ortaya koyacaksınız. Neyle suçluyorsunuz, ne istiyorsunuz onu söyleyeceksiniz. Katar'daki, Kuveyt'teki ziyaretlerimizde, Mekke'de Kral Salman ile görüşmemizde hep bunları söyledik. Diyalog ve barış yoluyla bu sorunun çözülmesi lazım. Cumhurbaşkanımız dünyada birçok liderle görüştü, Kral Salman ile Katar Emiri ile Kuveyt Emiri ile arabuluculuk yapıyor, defalarca görüştük." diye konuştu.

"Umarım kardeşlik hukuku içinde sorun çözülür"

Uluslararası hukuka uygun olmayan, bir ülkenin egemenlik haklarını ihlal eden talepleri doğru bulmadıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, "Buradaki krizin, Katar'daki Türk üssüyle hiçbir alakası yoktur. Bu üssü kurmaya 2014 yılında karar verdik, sözleşmeyi imzaladık. Bu sözleşme Meclisten onaylandı, uygulama anlaşması da mayıs ayında Dışilişkiler Komisyonumuz tarafından onaylandı. Bu, krizin olduğu bir döneme denk geldi." dedi.

Çavuşoğlu, Katar'dan taleplerden bir tanesinin Türk üssün kapatılması olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu üssün kurulması konusunda Katar ve Türkiye, birlikte bir anlaşma imzalamıştır. Egemen iki ülkenin imzaladığı bir anlaşmadır. Dolayısıyla egemen iki ülke arasındaki bir mesele, diğer ülkeleri ilgilendirmez ancak saygı duymaları gerekiyor. Dün akşam görüştüğüm Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı kardeşim Adil'e de bunu açıkça söyledim. Kendisi bazı izahatlarda bulunmaya çalıştı ama bu doğru değildir. Umarım bu tür yanlışlardan dönülür, makul bir şekilde tüm kardeşlerimiz Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri otururlar ve kardeşlik hukuku içinde birbirine saygılı bir şekilde bu sorun çözülür. Biz de bu sorunun çözümüne katkı sağlamaya devam edeceğiz, doğruları da yanlışları da söylemeye devam edeceğiz. Türkiye'nin görevi sorumluluğu, doğruları ve yanlışları açık bir şekilde söylemektir. Biz partiyi kurduğumuz günden bu yana bu doğrultuda siyaset yaptık. Ama bunları da aşacağımızı düşünüyoruz." 

***

Okumak için tıklayınız:

Türkiye'ye önemli çağrı

Kardeşlik bağları kopmasın

Katar’a asker gönderirken, son derece hassas ve dikkatli davranılması lâzım

Körfez ülkelerinden Katar'a: Türkiye'nin askeri üssünü kapatın

İkinci grup da Katar'a ulaştı

Katar'dan Suudi Arabistan'a dikkat çeken tebrik

Bu da oldu: Binlerce Katar devesi sınır dışı edildi!

Katar'dan flaş açıklama: Pazarlık masasına oturmayız

Kuveyt'ten ümitlendiren açıklama

"Trump fitne soktu"

Alimlerden ''Katar'' ve ''Yusuf el-Karadavi'' açıklaması

Krizin çözümü diplomaside

Karamollaoğlu: Katar'da atılacak yanlış bir adım bu yüzyılın Kerbelası olur

Kritik görüşmeye dair önemli detaylar...

Katar'dan dikkat çeken yeni adım

İftara katılan Alman Cumhurbaşkanı Steinmeier'den ''Katar krizi'' açıklaması

Katar’dan tazminat hamlesi ve açıklama: Suçlamalar çelişkili

''Bunu takip edenleri çok iyi biliyoruz''

ABD'den dikkat çeken 'Katar' isteği...

Katar Dışişleri Bakanı: Listedekilerin büyük bölümünün Katar ile ilişkisi yok

4 ülke 'Katar' ile ilgili ortak bildiri yayınladı

BM'den ''Katar krizi'' hakkında önemli açıklama

Bu son zamanlarda yaşadığımız en tehlikeli gelişme

Türkiye sıkıntılı, İsrail memnun

AA

Okunma Sayısı: 1961
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Bir magdur

    27.6.2017 11:04:30

    Madem öyle Türkiye nin AB ile AİHM ile yapılan sözleşmeleri bırakın kendi hukukumuzda yazan kurallara hükümet yetkilileri riayet ediniz de soylediklerinizin bir tesiri olsun. Sanki yazılı kurallara uyuyorlarmış gibi konuşuyorlar. Hükümet yetkililerinin birçok rapora rağmen hala dünyanın en demokratik hukukun ustunlugunun hakim olduğu ülkelerden birinin ülkemiz olduğunu ifade etmesi çok komik. Buna kim inanır inanın Kadir dahi inanmaz. İnanmıyordur da zaten.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı