"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Din siyasetin emrine girmez’

03 Haziran 2015, Çarşamba
Gazetemiz Ankara Temsilciliği’ne ziyarette bulunan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Gümüş ve Hüseyin Çıranlıoğlu, “Din siyasetin emrine uymaz, siyaset dinin emrine uymalıdır” dediler.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Gümüş ve Hüseyin Çıranlıoğlu, Gazetemizin Ankara Temsilciliği’ne ziyarette bulundu. Ziyarette Ankara Temsilcimiz Mehmet Kara ile Diyanet’i ve Diyanet üzerine yapılan tartışmaları değerlendiren sendika yöneticileri, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Ankara Temsilcimiz Mehmet Kara ile görüşen Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Gümüş ve Hüseyin Çıranlıoğlu, Diyanet’in haksız rotasyon uygulamaları ve uzun süre gündemde yer alan tartışmalarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundular. Diyanet çalışanlarının sorunlarına dikkat çeken sendika yöneticileri, son dönemde Diyanet personelinin nasıl yıpratıldığını anlattılar. Ziyarette Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önemli konumu itibariyle milletimizin saygı duyduğu kurumların başında geldiğini hatırlatan Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş, kurumun çalışanlarını ve emeklerini küçümseyen yönetim anlayışıyla etkin ve başarılı bir hizmet verilemeyeceğini kaydetti.

SİYASET DİNİN EMRİNE UYMALI

Din hizmetine herkesin ihtiyacı olduğunu, sadece camiide verilmesi gereken bir hizmet olmadığını, sokaktaki insana da meyhanedeki vatandaşa da ulaştırılması gereken bir hizmet olduğunu, böyle mukaddes bir hizmetin siyasete alet edilmesinin, camiiye ve Diyanet’e siyasetin bulaştırılmasının çok büyük bir yanlış olduğunu hatırlatan Ahmet Gümüş’ün, “Din siyasetin emrine uymaz, siyaset dinin emrine uymalıdır. Siyaset her zaman Diyanet’in içinde oldu ama Diyanet İşleri Başkanlığı’nın siyasete bu kadar bulaştığı bir dönem görülmedi” ifadeleri dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2012 yılında yaptırdığı ankette ‘Diyanet İşleri Başkanı’na güveniyor musunuz’ sorusuna, personelin yüzde 82’sinin ‘güvenmiyoruz’ cevabını verdiğini aktaran Gümüş, Diyanet İşleri Başkanlığı’na olan güvenin azaldığını, kurumun yıpratılmasına herkesin karşı durması gerektiğini kaydetti.

KURUM DIŞI ATANANLAR YÖNETİYOR

Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çıranlıoğlu da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 15 Nisan 2015 tarihli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne tepki göstererek, bu yönetmeliğin olumsuz yönleri tepki çeken 04.11.2014 tarihli önceki yönetmelikle farkının bulunmadığını, sadece tepki çeken maddelerinin numaralarının değiştirildiğini, bu yöntemle de gösterilen tepkilerin azaltılmak istendiğine dikkat çekti. Çıranlıoğlu, Diyanet’in kendi içinden yetişen yöneticilerle idare edilmediğini belirterek, “Diyanet’i; kanunu, mevzuatı bilmeyen kurumu tanımayan, akademisyen kökenli, hutbeyi, minberi bilmeyen, cemaati anlamayan, kurum dışından atanan idareciler yönetiyor. Mevzuatı bilmeyen, teşkilatı tanımayan idarecilere, ‘140 bin çalışanı yönetin’ deniyor. Diyanet İşleri Başkanı’nı istisna olarak getirdiniz, bari yardımcılarını diyanet personelinden getirin. Kurumun içinden gelmeyen yöneticilerin Diyanet’i hakkıyla yönetmeleri mümkün değil” şeklinde konuştu. 

Melih Tekin / Ankara

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2362
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    3.6.2015 11:14:32

    CAMİLERİ kirli siyasetlerine alet eden ve onlara ses çıkarmayanlara YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAAAAR OLSUUUUN.

  • halil

    3.6.2015 09:45:03

    Diyanet çalışanlarını tebrik ediyoruz! Tuttukları bu doğru yolda devam etsinler!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı