"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Down sendromluların izole edilmeden yaşamaları çok önemli

21 Mart 2015, Cumartesi 10:58
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, down sendromlu bireylerin sosyal hayatta, tüm insanlarla birlikte izole edilmeden yaşamalarının çok önemli olduğunu belirtti.

Akkaya, "Down Sendromlular Günü" dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturulması gerektiğini belirterek, Down Sendromlular Günü aracılığıyla bu kişilerin ayrımcılık ve önyargıya maruz kalmasının önlenmesi, erken ve sürekli eğitimin öneminin vurgulanması gerektiğini ifade etti.

Down Sendromlular Günü için 21 Mart'ın, bu kişilerde 21. kromozomun üç tane olması nedeniyle seçildiğini anımsatan Akkaya, şunları kaydetti:

"Down sendromu hastalık değil, genetik farklılıktır. Down sendromunu iyileştirecek veya tedavi edecek bir tıbbi yol yoktur, tek yol eğitimdir. Dünyada ortalama 800 doğumdan 1'inde down sendromu görülmektedir. Dünya'da 6 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 100 bin down sendromlu vardır. Bilinenin aksine down sendromlu bireylerin ortalama ömürleri 60 yıl civarıdır.

Gelişimci ve kapsayıcı tutum ile down sendromlu bireylerin sosyal hayatta, tüm insanlarla birlikte izole edilmeden yaşamaları çok önemlidir. Bu yönde emek harcayan tüm birey ve kurumların mücadelesinde, partim ve şahsım adına her zaman yanlarında ve dayanışma içinde olduğumuzu bildiririm."

AA

Okunma Sayısı: 1563
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı