"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DP Genel Başkanı Uysal'dan Davutoğlu'na eleştiri, Kılıçdaroğlu'na çağrı

22 Ekim 2015, Perşembe 14:45
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, gördüğünü iddia ettiği Oslo belgelerinin kendisinin açıklaması gerektiğini söyledi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Uysal, bugün Çanakkale’ye geldi. Programına DP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla başlayan Uysal, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

DP Genel Başkanı Uysal parlamenter demokrasinin, topyekûn devletin esir alındığı, rehin alındığı bir düzlemde bir seçime muhatap olduklarını savunarak,

“Bu kutuplaşma iklimi devam etsin onlar kendi pozisyonlarını daha da kuvvetlendirsin. Varlıklarını, temsiliyetlerini daha da arttırsın ama burada milletin meselelerini bir tarafta AKP eliyle, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan eliyle kaosu dayatanlara, çözümsüzlüğü dayatanlara ya da onların işlerini kolaylaştıracak bir şekilde başta TBMM Başkanlığı olmak üzere seçemeyenler, koalisyon kuramayanlar, Meclis’te çoğunluğu olmasına rağmen bir irade ortaya çıkaramayanlar için bu süreçte milletimiz gerekli değerlendirmeleri yapacaktır.” şeklinde konuştu.

'KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİ CİDDİYE ALINMALI'

Kılıçdaroğlu’nun, Oslo görüşmeleriyle ilgili bazı belgeleri gördüğü yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Uysal,

“Beyanlara, kamuoyuna sızan konuşmalar, Oslo’da yapılan müzakereler, pazarlıklar, bunun neticesinde Yerel Yönetimler Yasası'ndan başlayarak verilen taahhütler, bölgede görev yapan kamu görevlileriyle ilgili beğenmediklerini değiştirmek noktasındaki açık çekleri, bütün bunları biliyoruz. Türkiye’nin ana muhalefet partisi liderinin beyanlarını, her birimiz ciddiye almak mecburiyetindeyiz.

Kendisine buradan söyleyeceğim şey şudur, ana muhalefet partisi olarak iktidar partisinin açıklamasını beklemektense kendisinin açıklamasıdır. Türkiye’nin hakikaten bir numaralı gündem maddesinin terör olduğu bir seçim ikliminde, milletimizin gerçekleri görmesi de kendilerine vesile olmalıdır. Bu manada, 'İktidar partisi açıklasın.' demek, meseleyi küçük profilli bir alana sıkıştırmakla alakalıdır.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ise "beyaz Toros'lar" sözü üzerinden eleştiren Gültekin Uysal, şunları kaydetti:

“Milletimiz bir eşiği daha geçti. Başbakan’ın memleket ve mesuliyetini yerine getirme noktasında görevini unutarak, bir şuursuzluk içerisinde, 'beyaz Toros' olarak ifade edilen, PKK ağzıyla konuşan bir başbakan görme ikliminde, maalesef Başbakan’ın PKK’nın iddialarını ve argümanlarını meşrulaştıracak bir argümantasyonla beraber bugün milletin önüne çıktıklarını görüyoruz.

Bu noktada bu ifadelerin sahibi olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun da belgeleri seçim öncesinde paylaşmasını beklemekteyiz. Önemli iddialar. Her birimizin bildiği, öngördüğü ama somut bilgileri elinde olanlar da milletimizin hakikati öğrenme noktasında, milletimize aracı olma konusunda ana muhalefet de vazifesini yapmalıdır.”

Okunma Sayısı: 2810
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı