"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DP Genel Başkanı Uysal ''hayır'' kararlarının gerekçelerini açıkladı

19 Mart 2017, Pazar 10:50
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, bir televizyon programında gündemi değerlendirdi.

Önemli açıklamalarda bulundan Uysal, "12 Eylül 2010 referandumuyla ülkenin kurumlarını çökerttiler, bugün bu teklifle beraber koskoca devleti çökertiyorsunuz. Cumhuriyetin en önemli haklarından biri eşit vatandaşlıktır. Bu ülkede demokrasi ve adalet hepimizin milli güvenlik şemsiyesidir. Eğer siz bu devleti bir kişi bir zümrenin devleti haline getirirseniz üzerine kurduğunuz bütün temel değerleri ortadan kaldırmış olursunuz. Bir kişinin vesayetinin, kurumsallaştırılması uğraşı içindeler!'' dedi.

Uysal, Demokrat Parti'nin 16 Nisan'daki referanduma ile ilgili aldıkları hayır kararının gerekçelerini açıkladı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın değerlendirmelerinden bazı bölümler:

Çift başlılık adını koydukları da sanal olarak önerdikleri çözümün de sanal bir başlık olduğunu belirten Uysal "Türkiye'nin milletimizin ihtiyacı olduğu için gündemimize girmiş bir şey değil. Bir kişinin ihtiyacı için böyle bir mesele gündeme gelmiş. 

Türkiye'nin ihtiyaçlarından ziyade bir kişinin şahsına sınırsız yetki , sıfır denetim verelim mantığı içerisinde topluma şöyle propaganda yapılıyor:

Allah'ın 21.asırda yüce Türk milletine hizmet etmekle görevlendirdiği biri var, o ne biliyorsa okusun. Biz de kabul diyeceğiz ama 15 yıldır ne okudukları ortada. Dün söylediklerini bugün reddediyorlar. Bugün Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra çizgisini ortaya koymuş, 2 asırlık modernleşme çizgisi içerisinde meşrutiyetten cumhuriyete ve sonrasında çok partili sisteme geçmiş bir birikimimiz var. En nihayetinde 140 sene geriye gideceksiniz o da yetmeyecek meşrutiyetten bile geri gideceksiniz, bugünün Türkiye'sinde tarihi geriye akıtmaya çalışmak ülke için zulümdür." dedi.

Bu ülkeyi sanki 15 yıldır bir başka parti yönetmiş gibi bu kötü gidişata son verelim diyerek bu sistemi milletin önüne getirilmeye çalışıldığını ifade eden Uysal  "12 Eylül 2010 referandumuyla ülkenin kurumlarını çökerttiler, bugün bu teklifle beraber koskoca devleti çökertiyorsunuz. Cumhuriyetin en önemli haklarından biri eşit vatandaşlıktır. Bu ülkede demokrasi ve adalet hepimizin milli güvenlik şemsiyesidir. Eğer siz bu devleti bir kişi bir zümrenin devleti haline getirirseniz üzerine kurduğunuz bütün temel değerleri ortadan kaldırmış olursunuz.

Atama demokrasisine indirgenmiş bu modeli, bugünkü garabeti dahi aratacak bir sistem talepleri var. Ahbap-çavuş ilişkisi içinde yürütülen bu sistemde ne kurumlar, ne kurallar, ne yasalar işlemekte! Bir kişinin nefsinde bütün erkleri yetkileri toplamak istiyorlar. Peki,bu bir kişinin nefsine, hırsına kurban olmayacağının garantisi nedir?” diyerek getirilmek istenen sistemi eleştirdi.

OHAL imkanları ile müsaade edildiği kadar demokrasi...

OHAL imkanları ile müsaade edildiği kadar demokrasi, müsaade edildiği kadar hukuk içinde ülkenin bekasını tartışmaya çalışıyoruz. Gelecek referandum bütün bu ağır aksaklıklara rağmen vatandaşlarımızın önünde son kez hayır diyebileceği bir fırsat var. Bu ülke hayır diyebilenlerin Türkiye'sidir. Çanakkale'de "Hayır" dendiği için bu ülke vardır! İktidar partisinin mensupları başbakan, bakanlarını ve temsilcilerini üzülerek dinliyorum. İnanmadıkları bir şeyi savunmak zorunda kaldılar. İnanıyorum ki mecliste 330 eşiğini geçmesi için oy veren milletvekillerinin birçoğu sandık başında, vicdanını dinleyecek ve "hayır" diyecektir.

Bu bir istikbal değil, şahsi ikbal mücadelesidir! Bugün 18, geçerse, yüzlerce kanun maddesi "yaptım oldu" mantığı ile değişir. Türkiye bugün içeriden ve dışarından bakıldığında her manada istikametini kaybetmiş bir ülke durumuna getirilmiş durumda. Ne siyasi, ne idari, ne adli hesap verilebilirlik kalmadı! "Eğer bir ülkede kuvvetler ayrılığı yoksa, o ülkede, anayasal düzenden bahsedemezsiniz" Bir kişinin şahsı uğrunda eğip, bükerek, onun sıkıntılarına uygun, korkularını ortadan kaldıracak bir sistemi kurguladılar. Bu değişiklik talebinin en büyük nedeni yargılanma korkusudur! 

Türkiye bekasından endişe eder hale geldiyse, nasıl geldi?

Ülkenin hayır diyerek derin bir nefes almaya ihtiyacı var. Bugünün iktidarı abide şahsiyetlerimizin ismiyle değil, ruhuyla amel etsinler. 71 yıl önce milli şefliğe nasıl 'Hayır' dediysek bugünde aldığımız karar, usulü tamamlama işlemidir. Ne Demokrat Parti'yi, ne abide şahsiyetlerimizi yağmalatmayacağız! AKP 'parti' olmaktan çıkmış bir kişinin 'FAN kulübü' haline getirilmiştir.

Türkiye bekasından endişe eder hale geldiyse, nasıl geldi? 15 yıldır iktidarda olan partinin bunu söylemesi kendini reddetmektir! Haziran seçimlerinden Kasım seçimlerine, kontrollü bir gerilim operasyonu yürüterek insanların iradelerini etkilediler! Kendi yaptıkları yanlışı OHAL imkanları ile kapatabilme ihtimalleri yok! Kendi ikballeri için yaptıkları mutabakatları düşününce, değişikliğin geçmesi durumunda neler yapabileceklerini hayal dahi edemiyoruz.

Neye karşıt olduğunuzdan çok neye taraf olduğunuzun önemli olduğu bir dönemdeyiz. İktidarın, taleplerini gerekçelendirememesi, bu terörist yakıştırmalarının temel nedenidir. Yüzbinlerce insanın ölümüne katalizör olan da, hadsiz birilerinin, terör örgütlerinin özerklik ilanlarının da müteselsilen sorumlusu sizsiniz." dedi.

Konuyla ilgili benzer içerikler:

Şehitler gibi biz de hayır diyeceğiz

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/sehitler-gibi-biz-de-hayir-diyecegiz_426729

70 sene evvel ''Milli Şefliğe'' de itiraz etmiş bir parti olarak 'Hayır' diyoruz

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/politika/70-sene-evvel-milli-seflige-de-itiraz-etmis-bir-parti-olarak-hayir-diyoruz_425891

DP Genel Başkanı Uysal: 'Evet' bir kişi için, 'Hayır' millet için

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/politika/dp-genel-baskani-uysal-evet-bir-kisi-icin-hayir-millet-icin_424577

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: Milli şefliğe itiraz edeceğiz

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/politika/demokrat-parti-genel-baskani-uysal-milli-seflige-itiraz-edecegiz_423741

Oybirliğiyle ‘hayır’ kararı aldık

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/oybirligiyle-hayir-karari-aldik_423497

Demokrat Parti Olağan Büyük Kongresi 26 Şubat'ta

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/politika/demokrat-parti-olagan-buyuk-kongresi-26-subat-ta_422712

DP'li Şencanbaz, Demokrat Parti'nin neden ''hayır'' dediğini açıkladı

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/dp-li-sencanbaz-demokrat-parti-nin-neden-hayir-dedigini-acikladi_422590

Darbe anayasasını muhafaza etmek; sözde demokrasidir, sözde demokratlıktır

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/politika/darbe-anayasasini-muhafaza-etmek-sozde-demokrasidir-sozde-demokratliktir_422298

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 5172
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı