"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

DP'li belediyenin talebine cevap geldi

16 Şubat 2016, Salı 14:39
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun en güvenli iller araştırmasında Muğla'nın son sırada olmasıyla ilgili açılan davayla ilgili olarak, “Eleştirileri dikkate alacağız” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu'nun en güvenli iller araştırmasında Muğla'nın son sırada olmasıyla ilgili açılan davayla ilgili olarak, “Eleştirileri dikkate alacağız” dedi. Muğla Valisi Amir Çiçek ve Demokrat Parti'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçı TÜİK araştırmasının ardından sonuçlara tepki göstermiş, TÜİK ise, 'araştırmamızın arkasındayız' açıklamasında bulunmuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İllerin yaşanabilirliği araştırması sonuçları vekiller tarafından da gündeme getirildi. Yılmaz bu sorulara yanıt verirken, güvenlikle ilgili bölümün bir kısmının algısal veriler, bir kısmının da objektif veriler üzerinden oluşturulduğunu belirtti.

Yılmaz şöyle devam etti:

Muğla gibi illerimizde ben de bir eksik görüyorum. Buna belki yeni çalışmalar yaptığımızda bakmalıyız. Bunlar yaz döneminde nüfusu çok artan illerimiz, fakat biz oranları hesaplarken nüfus başına düşen suç oranına bakıyoruz. Ama yaz dönemlerinde nüfus muhtemelen çok daha yüksek bir rakama çıkıyordur. Bunun getirdiği bir etki olabilir orada. Kaldı ki bugünün rakamı da değil bunlar, birkaç yıl öncesinin. Çalışmalarımızı eleştirileri dikkate alarak revize ettiğimizde, gereğini yapmak durumundayız.

DEMOKRAT PARTİ'Lİ BELEDİYE DAVA AÇMIŞTI

TÜİK'in 'En Güvenli İller Araştırması'nda Muğla'nın son sırada olmasının ardından, bu durumu eleştiren Demokrat Parti'li (DP) Fethiye Belediyesi kuruma dava açtığını açıklamıştı. TÜİK Ekonomik ve Sosyal Göstergeler Daire Başkanı Esengül Tanrıkulu ise yaptığı açıklamada "Sonuçlarımızın arkasındayız" demişti.

 

Okunma Sayısı: 1928
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı