"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ekonomide ciddi sıkıntı var

19 Kasım 2018, Pazartesi 19:36
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin ciddi bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Hürriyet gazetesinden Vahap Munyar’ın sorularını cevaplandıran Yıldırım, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) kurmaylarının ve ekonomiden sorumlu bakanların aksine reel sektörü içine alan ağır bir kriz yaşandığını söyledi.

Yıldırım, ekonomik göstergelerin bozulduğuna dikkat çekerek, “Ciddi bir ekonomik sıkıntıyla karşı karşıyayız. Değiliz demek yanlış olur. Ekonomik sıkıntı var. İşte yaşadıklarımız ortada. Hedeflediğimiz göstergeler şaştı” dedi.

Öncekilerden farklı

Ekonomik sıkıntının sebepleri üzerinde uzun uzun konuşabileceğini belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sıkıntı öncekilerden biraz daha farklı. Geçmişteki kamunun içine düştüğü sıkıntıydı. Bu sefer kamu doğrudan sıkıntının merkezinde değil. Sıkıntı reel sektörde, iş âleminde.”

Ekonomideki sıkıntının kısa vadede çözülmesinin zor olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Düzelme sürecinin biraz uzun vadeli olacağını görmemiz lazım. Bu sıkıntının özel sektör üzerinden alınıp kamu tarafına aktarılması lazım. Çünkü reel sektör üretmeye devam etmeli.

Etiketler: tbmm, yıldırım
Okunma Sayısı: 3301
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    20.11.2018 09:14:21

    Nasıl ya! Kriz mriz yok kardeşim. Ne sıkıntısı!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı