"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: 17-25 Aralık tezgahını ABD’de kurdular

21 Kasım 2017, Salı 12:47
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Sarraf davası’yla ilgili “17-25 Aralık tuzağı başarısız olunca aynısını ABD’de kurdular” dedi.

İşadamı Rıza Sarraf davasında eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan dahil toplam dokuz sanık İran’a yönelik yaptırımları delmek ve kara para aklamak dahil hapis cezası öngörülen suçlamalarla karşı karşıya.

Yedi sanık gıyaben, Sarraf ve eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ise tutuklu yargılanıyor.

Sarraf Mart 2016, Atilla ise geçen marttan beri ABD’de tutuklu.

‘Tezgah’ dedi

AKP’nin Meclis’teki grup toplantısında konuşan Erdoğan, davaya ilişkin şunları kaydetti: “17-25 Aralık’ta hukuk kisvesi altında ülkemize tarihin en büyük tuzaklarından biri kuruldu. Bizim dik duruşumuz ve milletimizin feraseti sayesinde bu tuzak başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler ABD’de kurdular. Birileri hala FETÖ’nün ağzıyla bizi itham etmeyi sürdürüyorsa sebebi aynı tuzakta verilen rolü oynamaktır.”

Dava 4 Aralık’ta esastan görüşülmeye başlanacak.

Okunma Sayısı: 2574
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı