"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Adım atmazlarsa geri kabul yasası çıkmaz

24 Mayıs 2016, Salı 18:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB'nin vize muafiyeti ve mültecilere para yardımı konularında adım atmamasını ve Türkiye'ye şartlar dayatmasını eleştirdi ve "Netice alınmazsa, kusura bakmasınlar, TBMM’den geri kabul anlaşmasına dair yasa çıkmaz. Bize ikide bir kriter dayatmasınlar. Burası Türkiye." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Mun ile düzenlediği ortak basın toplantısına Avrupa Birliği'ne seslendi.  Erdoğan, AB'nin vize muafiyeti ve mültecilere para yardımı konularında adım atmamasını ve Türkiye'ye şartlar dayatmasını eleştirdi ve şunları söyledi:

"İkili görüşmeler de bazı liderlerle bunu konuştuk. Bunlardan biri Sayın Şansölye idi. Türkiye’ye verilecek 3 avro benim görüşmelerimde verilen sözdü. Sayın Davutoğlu ile görüşmede 3 milyar avro sözü daha verildi. Bu söz şimdiye kadar tutulmadı. Tabi arkadaşlar Temmuz ayına kadar 1 milyar avro verileceğini söyledi. Bu para Türkiye’ye verilmeyecek. Türkiye lütuf beklemiyor. Biz dürüstlük bekliyoruz. Türkiye ne kriteri yerine getirecek. Sizin kriteriniz bu çadırlarda Avrupa’ya gitmek isteyenleri engelleyen Türkiye’ye karşı kriter koyuyorsanız kusura bakmayın. Bu bir yere kadar çekilir. Ama Türkiye nihai kararını verdikten sonra ‘Siz düşünün’ denir. Latin Amerika ülkelerinden, Türkiye’den istenen şartlar isteniyor mu ? Türkiye’den müzakereci ülke olmasına rağmen, gümrük birliğine üye olmasına rağmen neden istiyorsunuz. 1 Haziran itibariyle geri kabul adımı atılacaktı, 30 Haziran’da da vize serbestisi adımı atılacaktı. Bu netice alınmazsa, kusura bakmasınlar,  TBMM’den geri kabul anlaşmasına dair yasa çıkmaz. Bize ikide bir kriter dayatmasınlar. Burası Türkiye..."

AA

Etiketler: tayyip, anlaşma, vize, ab
Okunma Sayısı: 1267
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı