"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Ayasofya çağrıları tezgâh

16 Mart 2019, Cumartesi 14:31
Partisinin Tekirdağ mitingine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda saldırısının ardından sosyal medyada yeniden gündeme gelen Ayasofya tartışmalarına ilişkin açıklamada bulundu.

Erdoğan, “Sultanahmet’i bir doldurun ondan sonra ona bakarız. Bak, şimdi Büyük Çamlıca Camisi’ni yaptık. Dört, beş tane Ayasofya eder, o kadar büyük. 60 bin kişiyi alabilecek kapasitede. Anadolu Yakası’nda tüm İstanbul’da ve Türkiye’de en büyük cami oldu. Mesele o değil, bu işin bir siyasi boyutu var, yanı var. Yan tarafta Sultanahmet’i doldurmayacaksın, ‘Ayasofya’yı dolduralım’ diyeceksin. Bu oyunlara gelmeyelim. Bunların hepsi tezgâh. Biz ne zaman, neyin, nasıl yapılacağını çok iyi biliyoruz. Bu namussuzlar böyle dedi diye biz adım atmayız. Adımı nasıl atacağımızı, bunun siyaset dilini de çok iyi biliriz.” ifadelerini kullandı. 

AA

Etiketler: erdoğan, ayasofya
Okunma Sayısı: 3109
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • serdal

    18.3.2019 08:58:38

    Ayasofya Camisi nere? Çamlıca Camisi nere? Ne alaka... Ayasofya'nın ibadete açılmasını Üstad'ın ne kadar önemsediğini Nur talebeleri bilir. Erdoğan'ın sözlerinin onların gözlerini açmasını beklemiyorum. Sadece onları üzecektir. Ama tahminimce yine kendilerini teselli edebilecek bir tevil bulacaklardır. O kadar zulümlere tevil bulan; buna mı bulamayacak!...(Tüm Nur talebelerini kastetmiyorum. Sözlerimin muhatapları üstlerine alınsın.)

  • Yavuz Selim

    17.3.2019 17:30:32

    Maşallah Rahat istişare yapılması çok güzel elhamdulillah... Ben ayasofya puthane yerine ibadete açılsın imza kampanyası başlattığım sıralarda, bizim reis-i cumhur “ Ayasofya Cami Olmayacak “ demesine mukabil, dedim: 70 Milletiyle Osmanlı -Rum mimarla mahkeme olan Padişahının elinin kesilmesine karar çıkarabilen Adaletiyle asırlarca Payidar olduğu misillü, Kudus dahil İslam Birleşik Devletleri dahi, Reis-i Cumhuruna sıradan vatandaşın “ Ya ömer yanlış yaparsan kılıncımla seni düzeltirim!” diyecek kadar -terakkiye vesile- Fikr-i Hürriyetiyle taze ve taravettar kalabilmiştir... İyiliği tebrik, şerri tenkid bir ferd-i cumhur olarak vazifemdir, hem hakkım var. Samimiyetle, Ümmetten Fani Yavuz Selim

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı