"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan’dan EYT yorumu: 38 yaşında emeklilik istiyorlar

24 Mart 2019, Pazar 15:03
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanların (EYT) ne istediklerini bilmedikleri görüşünü dile getirirken “Onlar 38 yaşında emeklilik istiyorlar” dedi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşıdı. Munyar’ın köşesinin ilgili kısmı şöyle; “Sohbet sırasında emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusu açılınca Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu noktanın altını çizdi:

- Onların ne istediğini, taleplerinin ne anlama geldiğini çoğu kimse bilmiyor. Onlar 38 yaşında emeklilik istiyorlar.

Bana döndü:

- 38 yaşında emeklilik olur mu?

Gazetelerin o günlerdeki manşetleri gözümün önüne geldi:

- Mezarda emeklilik. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sorusu üzerine şu anımsatmayı yaptım:

- Özal Hükümeti o dönemde emeklilik yaşını yükseltmişti. Daha sonra 12 Eylül darbe dönemi siyasî yasakları referandumla kalkınca seçim yarışı sırasında DYP Lideri Süleyman Demirel emeklilik yaşını indirme sözü verdi. İktidar olunca da emeklilik yaşını indirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzeltme yaptı:

- Rahmetli Demirel yine de emeklilik yaşını biraz yukarıda tutmuştu. Şimdikiler emeklilik yaşının 38’e inmesini istiyor.

Türkiye’de de ortalama yaşam süresinin uzadığına işaret etti:

- Genç yaşta emekli olanlar boş durmuyor. Yeniden bir işe girip çalışıyor.(…)”

Etiketler: erdoğan, bahçeli, emeklilik
Okunma Sayısı: 2674
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı