"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'dan 'Fırat Kalkanı' ve 'belediyelere kayyım' açıklaması

13 Eylül 2016, Salı 17:24
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'nın 2. gününde Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı(TGTV) tarafından İstanbul'da düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

28 BELEDİYEYE KAYYUM ATANMASI

Burada konuşan Erdoğan, 28 belediyeye kayyum atanmasına değindi. Erdoğan, "Seçilmişler nasıl görevden alınır diyorlar. Bal gibi de alınır. Seçilmiş olmak size devlet millet aleyhinde sınırsız tasarruf yetkisi vermez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ'nün 17-25 ihanetinin devamı, PKK'nın Güneydoğu'daki bazı ilçelerimizde başlattığı çukur eylemleri aynıdır. Bu eylemlerin devamı da 15 Temmuz'dur. PKK'nın güdümündeki bazı belediyeler, çukur eylemlerinde ve terör örgütünün kanlı saldırılarında çok aktif görev üstlendiler. Seçildikleri ilin, ilçenin hizmetlerini yürütmesi gereken belediye imkanlarını, terör örgütünün emrine veren başkanlar, kamu görevinden ziyade örgütün uşaklığını yapmışlardır. Devlet, hiç kimseye, kendi aleyhine faaliyet göstermesi için imkan sağlamak zorunda değildir. Adalet sistemi, işte bu tür sapmaları tespit edip, gereğini yapmakla mükelleftir" diye konuştu.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse Türkiye'nin Suriye'de farklı niyetler peşinde olduğumuzu göstermesin. Suriye, Suriyelilerindir. Suriye halkının memnun olduğu bu operasyondan sadece terör örgütleri şikayetçidir. Demek ki doğru yoldayız. Benzer bir çalışmanın Irak'ta yapılması gerektiğine inanıyoruz" dedi. Erdoğan, "Temennimiz Suriye'de ateşkesin daimi olmasıdır" şeklinde konuştu.

VAN'DAKİ TERÖR SALDIRISI

Van'daki terör saldırısıyla ilgili de konuşan Erdoğan "Şu mübarek bayramın birinci gününde, Van'da bin kilo bombayı patlatan alçakları, er veya geç döktükleri kanda boğacağız. Bunun hiç lamı cimi yok. Zira bu mübarek bayramlarımızı, bu güzel günlerimizi bu millete zehir etmeye kimsenin hakkı yok. Bu şehitler, boşuna şehit olmadılar, bu gaziler boşuna gazi olmuyorlar. Ama bu alçaklar bunun hesabını verecekler" ifadesini kullandı.

DAVUTOĞLU: MİLLİ BİRLİĞİMİZİ KİMSE SEKTEYE UĞRATAMAYACAKTIR

Haliç Kongre Merkezi'nde '79 Milyon Bir Bayrak Altında' ismiyle düzenlenen programda konuşan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu bu bayramın diğer bayramlardan 3 açıdan farklı olduğunu belirterek, "Bu millet 15 Temmuz gibi çok çetin bir sınavdan geçerek kurban bayramını karşıladı. Biz bugün burada bayram havası yaşıyorsak bunda en büyük pay, 15 Temmuz gecesi bir ihanet çetesine karşı ayakta dimdik duran aziz şehitlerimizin payıdır. Sizler Rabbimizin çağrısı ile hakka yürüdünüz. Bu hain çete, bu aşağılık grup bunların ihanetin ötesine geçen bir ihanetle milletimize saldırdı. İkinci önemli farkı bu bayramımızın, geçtiğimiz sene 23 Temmuz'da Ramazan ve Kurban Bayramı arasında bir terörle mücadele dönemi başladı. O günden bu güne büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadele esnasında şehit düşmüş şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Üçüncü olarak anmamız gereken bir grup da var. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz. Son bir ay içinde DEAŞ terör örgütüne ve zalim bir rejime karşı birlikte mücadele ediyorlar. Cerablus'ta Mehmetçiğimiz, ÖSO ile birlikte DEAŞ terör örgütünü Suriye topraklarından ve sınırımızdan uzaklaştırmak için büyük bir mücadele veriyorlar. Şu bilinmelidir ki Türkiye ayaktayken gönül coğrafyası da ayakta olacaktır. Milli birliğimizi kimse sekteye uğratamayacaktır" dedi.

GÜL: RÜYAMIZDA GÖRSEK İNANAMAYACAĞIMIZ GECE...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kurban Bayramı'na farklı duygu ve düşüncelerle girildiğini ifade ederek, "Bu bayramı farklı yapan da rüyamızda görsek inanamayacağımız bir karanlık geceyi geçirmiş olması, 240'ın üzerinde şehit vermiş olmamız, Türkiye'ye yaşattığı büyük şok. Şüphesiz ki bunun hala etkisi altında oluyoruz bu bayram. Bu bayramın başka bir özelliği de terörle mücadele uğrunda yine arkasına bakmadan bütün varlığını ortaya koyan asker, polis, bütün güvenlik görevlileri ve bu uğurda şehit olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

VAN'DAKİ PATLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, "Bu bayrama kayıplarımızdan dolayı yüreğimiz yaralı, geleceğe olan ümidimiz güçlenmiş olarak giriyoruz. En son bayramın 1. günü Van'da meydana gelen hadiseyi hep birlikte yaşadık. Orada da 53 yaralımız, gazimiz oldu. En son olarak hamdolsun. Van'daki bu hadisede Allah'a hamd olsun şu an itibari ile yaralılarımızın tamamına yakını hastanelerden çıkmış durumda" dedi.

AA

Okunma Sayısı: 1862
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı