"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'dan itiraf gibi açıklamalar!

21 Mart 2016, Pazartesi 10:34
Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinde valilere 'baskı yapmayın' talimatı verdiklerini ve bu dönemde ülkeye ciddi manada silah girdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin olarak "Çözüm Süreci içinde valilerimize bazı bizim tavsiyelerimiz olmuştu, yani 'sakın böyle bazı ufak tefek konularda sıkıştırmayın, üzerlerine gitmeyin' vesaire diye. Güvenlik güçlerimizi de valilerimiz doğrusu o noktada biraz baskıyı aldılar diyebilirim. Niye? Yani devletin bu noktada ciddi bir baskısı yok, dolayısıyla bu bölgede de özellikle benim Kürt vatandaşlarım 'Bize işte devletin baskısı var, şunu var' demesin diye elinden o kozu alalım istediler. Bu bir iyi niyetti fakat bu iyi niyet ne yazık ki ciddi manada istismar edildi ve o süreç içinde ülkemize ciddi manada bir silah girişi oldu." dedi.

Erdoğan, TRT'de yayımlanan "Cumhurbaşkanı'nın Gençlerle Buluşması" isimli programda soruları cevapladı.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"VALİLERE 'ÜZERLERİNE GİTMEYİN' DEDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasinin güzelliği burada zaten. Bu fırsatı yakalayınca millet hemen o cezalandırmayı yaptı. Neticede gelinen nokta şu andaki durum oldu. Fakat terör, bu defa farklı bir şekilde kendine istikamet çizdi ve baktılar ki halktan belli destek yok, öyleyse bir sindirmeyi daha farklı yapacağız, nasıl yapacağız? Şu andaki yaşadığımız tabloyla, çünkü o Çözüm Süreci içinde valilerimize bazı bizim tavsiyelerimiz olmuştu, yani 'sakın böyle bazı ufak tefek konularda sıkıştırmayın, üzerlerine gitmeyin' vesaire diye. Güvenlik güçlerimizi de valilerimiz doğrusu o noktada biraz baskıyı aldılar diyebilirim. Niye? Yani devletin bu noktada ciddi bir baskısı yok, dolayısıyla bu bölgede de özellikle benim Kürt vatandaşlarım 'Bize işte devletin baskısı var, şunu var' demesin diye elinden o kozu alalım istediler.

"İYİ NİYETİMİZ İSTİSMAR EDİLDİ, SİLAHLAR O SÜREÇTE GİRDİ"

Bu bir iyi niyetti fakat bu iyi niyet ne yazık ki ciddi manada istismar edildi ve o süreç içinde ülkemize ciddi manada bir silah girişi oldu. Çünkü bizim sınırlar biliyorsunuz, çok çok uzun. Sadece Suriye sınırı 911 kilometre. Irak sınırına bakıyorsunuz, Irak sınırı hakeza 350 kilometre, İran sınırı var bütün buralardan girme şansı var. Bunu da bunlar bu şekilde değerlendirdiler." şeklinde konuştu.

OPERASYONLARIN FAYDASI

Yapılan operasyonlarda evlerin bodrumlarından, rögarların altında silahlar çıktığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"O bakımdan bu operasyonların faydası çok çok fazla oldu. Bu operasyonlarla birlikte düşünün, sözde mezarlıklar kurdular, bu sözde mezarlıklar, aslında çok manidardır, tabutların içinde bunlar silahlar sokmuşlar Türkiye'ye. Tabii bu konu da manidardır, yani nasıl yapıldığı, nasıl bunlar gözden kaçtı, buralar tabii sınırlarda normal giriş kapılarından olan şeyler değildi. Giriş kapılarının dışındaki bölgelerden girişler yapıldı ve bu sözde mezarlıklar, içinde ibadethane diye kurulan yerler aslında ibadethane değil sonradan bunlar da ortaya çıkıyor.

"MAHKEMELER KURUP TAHSİLAT YAPTILAR"

Nedir? Bakıyorsunuz kimisi yargılama için bir mahkeme gibi kullanıldı, kimisi güya ibadethane diye kullanılıyor, kimisi oralar adeta yargılamanın dışında maliye gibi tahsilat bölümü olarak kullanılıyor. İnsanlar toplanıyor, esnaf oraya götürülüyor, orada 'senin şu kadar cezan var, bunu ödeyeceksin' deniyor ve kabir diye kurulan yerlerin de bir kısmının içinde yine bu tür silahlar söz konusu ve tabii bunların operasyonlar başlatılınca üzerine ciddi manada gidildi. Bütün buraların hepsi tek tek yıkıldı ve bunlar başladıktan sonra tabii bir defa oralardaki üstünlüğü bir defa kesinlikle bölgede yönetim, bölgedeki valilikti, askerimizdi, polisimizdi, köy korucularımızdı, hep birlikte almış oldular ve bu operasyonlar süreci içinde de şehitlerimiz oldu, 300'ü aşkın şehidimiz var ama bu arada da nereden bakarsanız bakın bire 8, bire 10 onlardan da tabii etkisiz hale getirilenler oldu. Bu süreç, bu kararlılıkla devam edecek. Yani buradan asla taviz vermemiz mümkün değil. Ankara'da yaşananlar var, İstanbul'da yaşananlar var. En son şu anda Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla alakalı da aldığımız bazı ciddi istihbarat bilgileri üzerine, önce bir seyircisiz oynatmayı düşündük ama daha sonra yeni bazı istihbaratlar gelince bu istihbaratla ön alınan bilgilerle örtüştüğünü görünce bunu her iki kulübün başkanlarıyla da arkadaşlarımız görüşmek suretiyle 'bunu ileri bir tarihe erteleyelim' dediler ve böylece bu maçı da ileri bir tarihe ertelemiş olduk."

AA

Okunma Sayısı: 3939
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • vefa umurca

    22.3.2016 16:49:59

    seçim öncesi bu yalanlanmıştı.............. neye kime nasıl inanalım

  • necati

    21.3.2016 20:32:22

    Eli kanlı katillere iyi niyet göstermenin neticesi yüzlerce şehit belki binlere varacak gazi, yetim dul. Gencecik fidanlar solarken ateşin düştüğü milyonlarca yürek. Degermi dünyvevi gecici saltanatın icin bunca maddi manevi hak ve hukuku zayi etmeye bu vebalin altından bu haksızlık ve zülme ortak olanlar kalkamaz. Birde diyorlar ki; teröriste neden hic laf etmiyirsunuz. Adı üstünde terörist laftan anlarmı? Milletin muhatabı hükümettir bu problemi cözmesi gereken hükümet milletle el ele bu surunu cözün artık. Hala başkalarını suclamakta da vazgecin. Size muhalif olan pkk ya da muhaliftir. Ya ben ya onlar anlayışı son derece sakattır. Millet devletinin yanında dır.

  • HÜSEYİN İLHAN

    21.3.2016 19:51:11

    Haine,caniye,katil ve kalleşe gösterilen müsamaha normal vatandaşa yok.Ülkede üreten,ihracat yapan,çalışıp,gayret edip rızkını kazanana baskı,yolsuzluk ve haksızlık yap sonrada HUZUR BEKLE.ŞAM'DA CUMA NAMAZI KILACAĞIZ deyüp sonra CENAZE NAMAZLARINA YETİŞEMEZ OLDUN. Yol-köprü yapıyorum diye hava atıp HARAMA,HAKSIZLIĞA,HUKUKSUZLUĞA,YOLSUZLUĞA OTOBAN OLDUNUZ OTOBAAAN.

  • RESUL YILMAZ

    21.3.2016 17:43:54

    Bakalım ahirette şehitlerin hesabını kim verecek ABD bile uçak satıyor ama kontrolsüz uçurtmuyor. Bu nasıl bir istismardır adamların bir savaş uçağı getirtmedikleri kaldı kesin o bile vardır.

  • yy

    21.3.2016 16:47:15

    "VALİLERE 'ÜZERLERİNE GİTMEYİN' DEDİK."İYİ NİYETİMİZ İSTİSMAR EDİLDİ

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı