"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'dan ''İYİ Parti'' açıklaması

21 Nisan 2018, Cumartesi 23:43
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV'de yayımlanan "Siyasi İşler Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Ortak miting konusunda olumsuz görüşümüz yok"

MHP ile ortak miting konusuna ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Böyle bir talebin olması noktasında, olumsuz görüşümüz söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Şahsen ana muhalefetin başındaki zatın burada olmasını isterim. Bu yarışa girsin." dedi.

Saadet Partisi ile de görüşmelerde bulunulduğunu belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"2-3 kez görüşme yaptık. Yetkilileriyle görüşmelerimiz oldu. Herhangi bir netice maalesef alamadık. Gördüğümüz kadarıyla her halde CHP'yle daha uyumlu, daha ideal anlamda bazı görüşmeleri oluyor ama Büyük Birlik Partisi ile görüşmelerimiz oldu. Onlarla ilgili bu noktadaki ittifakımız çok farklı bir zeminde oluşacaktır. Onu da yine arkadaşlarımızla değerlendirmelerini yapıp ona göre adını koyacağız."

"Karar neyse o karara hepimizin saygı duyması lazım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'nin seçimlere girmesine ilişkin de şu açıklamaları yaptı:

"O, malum Yüksek Seçim Kuruluyla Yargıtay Başsavcılığının yapacağı veya yaptığı görüşmelerin ki bugün görüşmeleri olacaktı, yani oranın vereceği karar neyse o karara hepimizin saygı duyması lazım. Girmesi gerekir diyorsa girer, aksi bir durum olursa aksi olur. Ben şu anda o nokta girmesi, girmemesi noktasında bizim bir sıkıntımız söz konusu değil."

Erdoğan, "Ana muhalefetin mühür noktasındaki yaklaşımıysa eğer burada sandık kurulundaki mühürden öte YSK'nın mührüdür. YSK zaten bunların hepsini, bu mühür işlerini bitirerek bunları torbalıyor, ilgili yerlere gönderiyor. Bu konularda herhangi bir sıkıntı söz konusu değil." dedi.

"Türk vatandaşlarıma sesleneceğim"

Erdoğan, yurt dışında miting konusunda, "10-11 bin kişilik bir spor salonunda, şu anda ülkeyi açıklamayacağım, bulunacağım ve orada Türk vatandaşlarıma sesleneceğim." dedi.

"Bizim artık barışa ihtiyacımız var"

Yunanistan'la gerginlik istemediklerini belirten Erdoğan, "Bizim artık barışa ihtiyacımız var, kaldı ki sizlerle olan barışımız hiçbir ülkeyle olan barışa benzemez." diye konuştu.

Erdoğan, "Çipras, genç, dinamik, 'yeni bir adım atalım' arzusundadır, isteğindedir, son ziyaretimde cumhurbaşkanını aynı havada gördüm." dedi.

AA

Okunma Sayısı: 3442
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı