"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'dan laiklik tartışmasına ilk yorum

26 Nisan 2016, Salı 20:50
TBMM Başkanı kendi düşüncesini ifade etti, laiklik konusunda görüşüm bellidir.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" sözlerine ilişkin "Meclis Başkanımız anayasa tartışmaları bağlamında kendi kanaatlerini ortaya koymuştur. Şahsımla ilgiliyse devlet, tüm inanç gruplarına inançlarını yaşama konusunda eşit mesafededir ve laiklik budur. Laiklik konusunu müzakere etmek ülkemizin gündemini değiştirme gayretidir" ifadelerini kullandı.

Hırvatistan ziyareti sırasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'laiklik üzerine verdiği cevap şöyle:

"Meclis Başkanımız anayasa tartışmaları bağlamında kendi kanaatlerini ortaya koymuştur. Şahsımla ilgiliyse benim ta başbakanlığımın başından itibaren bu konudaki düşüncelerim bellidir. Hele hele Mısır’da yaptığım konuşma çok önemli. Kurucusu olduğum partinin programında bu çok açık net yer almaktadır. Devlet, tüm inanç gruplarına inançlarını yaşama konusunda eşit mesafededir. Partimizi kurduğumuz zaman tüm dünyadaki laik sistemleri inceleyerek, bizler partimizin bu konudaki anlayışını yerleştirdik. Cumhurbaşkanlığı adaylığımda da bunlar var. Bu konuda müzakere ülkemizin gündemini çekme gayretinden farklı bir şey değildir."

AA

Etiketler: tayyip, açıklama, laiklik
Okunma Sayısı: 2096
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı