"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Faillerini ortaya çıkartacağız

12 Mayıs 2015, Salı 21:21
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya açıklarında Türk gemisine düzenlenen saldırıyı kınadıklarını söyledi; "Sorumluların derhal Libya yetkilileri tarafından bulunması gerekir" dedi.

Libya'da Türk şirketine ait Cook Adaları bandıralı "Tuna-1" isimli kuru yük gemisine düzenlenen saldırı ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

"Bunu şiddetle kınıyoruz, burada hukuki bütün haklarımız mahfuz kalmak suretiyle de başta Dışişleri Bakanlığımız olmak üzere işin takipçisiyiz, bu süreci takip ediyoruz. Sorumluların derhal Libya yetkilileri tarafından bulunması gerekir, bunun da takipçisi olacağız. Tabii şu anda Libya'nın kendi içinde ciddi bir sıkıntısı var, onu görmemiz lazım. Çok başlılık var, iki başlılık da demiyorum. Çok başlılığın içerisinde olan bir Libya'da maalesef böyle bir sıkıntı şu anda yaşanıyor. Takipçisiyiz ve bu konuyu inanıyorum ki asla bir gizliliğe veyahutta 'neticesi ne olursa olsun' demeden sonuna kadar kovalayacağız ve bu işin faillerini de inşallah ortaya çıkartacağız."

Bir Türk şirketine ait Cook Islands bayraklı Tuna-1 isimli kuru yük gemisi, İspanya'dan aldığı alçıpan yükünü teslim etmek üzere pazartesi akşam saatlerinde Tobruk Limanı'na giderken saldırıya uğramıştı. Saldırıyı, Tobruk hükümetine bağlı Hava Kuvvetleri Komutanlığı üstlenmişti.

AA

Etiketler: libya, gemi, tuna-1, erdoğan
Okunma Sayısı: 1237
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı