"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Genelkurmay ve MİT Cumhurbaşkanlığı'na bağlansın

28 Temmuz 2016, Perşembe 18:53
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TSK için yeni sistem teklifinde bulundu.

Erdoğan, "Kuvvet Komutanlıkları bakanlığa bağlansın istiyoruz. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Cumhurbaşkanlığı'na bağlansın istiyoruz." dedi.

Milli İstihbarat Teşkilatı mevzuata göre Başbakanlık'a bağlı bulunuyor.

Erdoğan, bu görüşünü bugün (28 Temmuz 2016), kendisine iade-i ziyarette bulunan  ziyaret eden TBMM Başkanvekilleriyle paylaştı. Erdoğan'ın muhalefet zirvesine davet etmediği HDP'nin TBMM Başkanvekili'nin katılmadığı görüşmede bulunan AKP, CHP ve MHP temsilcilerine Genelkurmay Başkanlığı ile MİT Müsteşarlığı'nın Cumhurbaşkanlığı'na, kuvvet komutanlıklarının ise Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmasını istediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; hâlen Başbakanlığa bağlı olan Genelkurmay Başkanlığı ve MİT ile hâlen Genelkurmay'a bağlı olan kuvvet komutanlıklarına ilişkin planını "darbe üreten yapıyı değiştirmek" isteğine dayandırdı.

AA

Etiketler: mit, genelkurmay
Okunma Sayısı: 1472
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı