"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan'ın Nazi benzetmesine İsrail de tepkili

22 Mart 2017, Çarşamba 22:58
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türk bakanların Almanya ve Hollanda'da planlanan referandum etkinliklerinin iptal edilmesini "Nazi uygulamasına” benzetmesine bir tepki de İsrail'den geldi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Emmanuel Nachschon, Almanya'ya yönelik Nazi benzetmesini kınadıklarını belirterek, Türkiye'nin adını vermeden "bu tür karşılaştırmaların son derece yersiz” olduğunu söyledi. Sözcü Nachschon, Alman Haber Ajansı dpa'ya yaptığı açıklamada, "Yahudi soykırımını anmayı değersizleştirebilecek ve basitleştirebilecek her şeye İsrail'in karşı olduğunu” vurguladı. Nachschon, "bu tür bir karşılaştırmanın yapılmaması için” Yahudi soykırımı konusunda erken eğitimin önemine dikkat çekti.

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi de tepkili

Konsey Başkanı Josef Schuster pazartesi günü Berlin'de yaptığı açıklamada, "geçen günlerde Türk siyasetçilerin Almanya Federal Cumhuriyeti ile Nasyonal Sosyalizm dönemi arasında yaptığı karşılaştırmalar, kırıcı ve kesinlikle yanlış olmasının yanı sıra Nazilerin terörünü sıradanlaştırıyor” şeklinde konuşmuştu.

Schuster, Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel'i "Nazi uygulaması” yapmakla suçlamasını ve "utanmasalar yeniden gaz odalarını, toplama kamplarını gündeme getirecekler” şeklindeki sözlerini eleştirmişti. Schuster, bu sözleri "korkunç ve soykırım kurbanlarının acılarını aşağılamak” olarak değerlendirmişti.

Okunma Sayısı: 1406
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı