"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan’ın 'vize' resti dış basında

25 Mayıs 2016, Çarşamba 08:41
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Dünya İnsani Zirvesi’nin kapanışında vize muafiyeti konusunda yaptığı açıklamalar uluslararası basında da büyük yankı uyandırdı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile düzenlediği ortak basın toplantısında şöyle dedi:

"Onlar rahatlıkla geliyorlar, vizesiz olarak AB üyesi ülkelere giriyorlar da Türkiye'den bir müzakereci olması hasebiyle, aynı zamanda Gümrük Birliği'ne dahil bir ülke olması hasebiyle bu tür şeyleri neden istiyorsunuz? İşte buralarda hep soru işaretleri var. Bunları benim milletim biliyor. Onun için, şu anda 1 Haziran itibarıyla geri kabul anlaşmasına yönelik bir adım vardı, 30 Haziran itibarıyla da vize noktasında, adım atılacaktı. Eğer şu anda bu konuyla ilgili olarak arkadaşlarımız görüşmeleri yapacaklar, dışişleri bakanlarımız, bu noktada AB bakanlarımız, görüşmeleri yapacaklar ve bu görüşmelerde netice alındı, alındı. Alınmadığı takdirde kusura bakmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosundan geri kabul anlaşmasına yönelik uygulama sürecine yönelik adım atılmasına ait karar, yasa çıkmaz. Bunu da ben çok açık, dün de söyledim kendilerine, bugün de bu soru üzerine buradan söylüyorum. Çünkü bize ikide bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye."

ALMAN BASINI

Alman basını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini "tehdit" olarak değerlendirdi.

Spiegel online gazetesi, "Türkiye cumhurbaşkanı AB’nin vize muafiyeti konusunda adım atmaması durumunda geri kabul anlamasını yürürlüğe sokmak istemiyor. Recep Tayyip Erdoğan, İnsani Yardım Zirvesi’nin kapanışında vize görüşmelerinde ilerleme sağlanmazsa Türk parlamentosunun geri kabul anlaşmasını onaylamayacağını söyledi" ifadelerini kullandı.

Zeit gazetesi ise "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha AB’ye baskı yapıyor. Erdoğan, İnsani Yardım Zirvesi’nin kapanışında AB üyelerini uyardı: Erdoğan, şayet AB vize muafiyeti konusunda adım atmazsa, AB-Türkiye anlaşmasının yürürlüğe girmeyeceğini söyledi" ifadeleriyle haberi duyurdu.

İSVİÇRE BASINI

Blick gazetesi ise manşetten verdiği haberde şunları yazdı:

"Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki anlaşmazlık tırmanıyor. Erdoğan, Türklerin Avrupa’ya vizesiz alınmaması halinde, Avrupa Birliği’ni yapılan anlaşmanın iptaliyle tehdit ediyor.

Haberde, Türkiye’den Yunanistan’a giden mültecilere mani olunduğu ifade edilirken, Avrupa Birliği’nin Türk vatandaşlarına uygulanan vizeyi kaldırma müzakerelerinde ilerleme olmaması halinde konunun kayganlaşma zeminine oturacağı, bu durumda Türkiye’nin de mülteciler konusunda verdiği sözden vazgeçebileceği belirtildi.

Gazete, haberde Merkel ve Erdoğan’ın birlikte çekilmiş bir resmini kullandı.

DHA

Etiketler: erdoğan, vize
Okunma Sayısı: 1509
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı