"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Erdoğan: Kesinlikle bu İmralı’nın dışında olan bir süreç

22 Mayıs 2015, Cuma 06:24
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) seçime parti olarak girme kararının Abdullah Öcalan’ın dışında alındığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel bir televizyon kanalında katıldığı programda gündeme dair soruları cevapladı. 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere değinen Erdoğan, "Arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre, Anadolu’da birçok yerde bir sükûnet var, bir rehavet var. Partilerin örgütlerinde de var. Vatandaşta da ilgisizlik var. Bu ilgisizlik nasıl bir netice doğuracak onu bilemiyoruz. Herhalde son ana kadar sürprizlerle dolu bir seçim olacak." dedi. 

“HDP’nin parlamento dışında kalması çözüm sürecini aksatır mı?” sorusuna Erdoğan, “Devlet tüm sivil toplum kuruluşları ile diyaloğunu devam ettirir. Böyle bir şeyin olması halinde o da normal bir sivil toplum kuruluşu olacaktır. Şu anda devletin kimle ne zaman görüşeceği sürecin akışına bağlıdır.” şeklinde cevap verdi. 

“HDP’nin seçime parti olarak girme kararını kim aldı?” sorusuna ise Erdoğan şu şekilde cevap verdi: “Benim şu ana kadar edindiğim bilgiler çerçevesinde kesinlikle bu İmralı’nın dışında olan bir süreç. Dışarıda alınan bir karar diye düşünüyorum. O cesareti dışarıda olanlar gösterdi. Fakat ‘dağı’ arkalarına aldılar. Dağı arkalarına almadan böyle bir şeye cesaret edemezlerdi. İmralı’nın ise işin bu boyutunu bu şekilde düşündüğünü zannetmiyorum.”

Etiketler: erdoğan, imralı, hdp
Okunma Sayısı: 1477
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı